Šport > Nogomet
231 ogledov

Prirejala izide – za leto za zapahe

V zgodovini nogometa se je velikokrat pojavilo vprašanje, ali je žoga res prečka Žurnal24 main
Hrvaško sodišče je potrdilo, da se je šest izmed 21 obtožencev za prirejanje izidov nogometnih tekem v primeru Ofsajd dogovorilo o kaznih. Med njimi sta tudi slovenska državljana Dino Lalič in Admir Suljić.

Dino Lalič in Admir Suljić sta kot organizatorja prevar dobila vsak po leto dni zapora. Poleg tega bo Lalič izgnan iz Hrvaške za tri, Suljić pa za pet let. Slovenska državljana sta lani priznala kaznivo dejanje prirejanja izidov na nogometnih tekmah na Hrvaškem zaradi velikih dobičkov na stavnicah, s tožilstvom pa sta se dogovorila za določene zaporne kazni. Poleg tega bosta skupaj s tretjim organizatorjem prirejanja izidov, hrvaškim državljanom Vinkom Šako, morala vrniti približno milijon evrov, ki jih je trojica zaslužila s prirejanjem izidov nogometnih tekem na Hrvaškem.

Hrvaška je v začetku decembra lani zasegla dve stanovanji v Poreču v velikosti 183 in 80 kvadratnih metrov, ki sta bili v lasti 36-letnega Laliča in 29-letnega Suljića. Skupaj s stanovanjem Šake v Zagrebu so nepremičnine vredne med 700 in 750 tisoč evrov. Omenjeni trojici, ki so ji decembra lani podaljšali pripor, so odvzeli tudi približno 60 tisoč evrov gotovine, ki jo je policija našla v času aretacij. Sodišče je za vso trojico danes ukinilo pripor, potem ko je vsem trem akterjem pred osmimi meseci odvzelo prostost.

Sodišče je potrdilo tudi obtožnico proti 15 nogometašem in športnim delavcem iz hrvaških klubov Croatia Sesvete, Varteks in Međimurje, ki jih bremeni nameščanja izidov tekem in sprejemanja podkupnin. Najbolj znana med njimi sta nekdanja hrvaška reprezentanta Jasmin Agić in Miljenko Mumlek. Razvpiti primer Ofsajd se je začel razpletati konec leta 2009, ko so hrvaški policisti od nemških kolegov prejeli prve informacije o prirejanju izidov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.