Šport > Nogomet
31 ogledov

Privilegij Valterja Birse

Valter Birsa je bil na igrišču do 89. minute. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V skupini G bo francoski Auxerre napadal senzacijo proti Milanu tudi s slovensko pomočjo Valterja Birse, ki pravi: "Uživali bomo na teh gostovanjih, vsa bodo po svoje lepa."

"Veseli smo, ker bomo igrali proti tako velikim klubom. To bo za nas privilegij in poskušali bomo iztržiti čim več," je povedal edini slovenski predstavnik v Ligi prvakov Valter Birsa. Njegov Auxerre se bo v skupini G pomeril z Realom, Milanom in Ajaxom. Že v sredo bo francoski klub gostoval na San Siru v Milanu.

Igrati bo užitek
Auxerre bo v skupini smrti lahko le pridobil, napredovanje v osmino finala pa bi bilo prvovrstno presenečenje. Vsi drugi klubi so namreč priznana imena evropskega nogometa. "Uživali bomo na teh gostovanjih, vsa bodo po svoje lepa," je Birsa dejal o obisku pri klubih, ki so skupaj osvojili kar 20 naslovov evropskega prvaka. Real se je na evropski vrh povzpel devetkrat, Milan sedemkrat, Ajax pa štirikrat. Po naslovih se v to družbo prebijeta le še Liverpool (pet naslovov) in Bayern (štirje naslovi).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.