Šport > Nogomet
11 ogledov

Prodano: Bale v Real za 91 milijonov

gareth bale EPA
Španski mediji poročajo, da je Real Madrid le uspel zaključiti prestop nogometaša Tottenhama Garetha Bala. Valižan ne bo najdražji v zgodovini.

Real Madrid se je po eni najdaljših prestopnih limonad v moderni nogometni zgodovini le uspel dogovoriti za predstop Garetha Bala, v petek pozno popoldne poročajo španski spletni mediji. Športni dnevnik AS piše o šestletni pogodbi, Real pa naj bi po lastnih informacijah Tottenhamu plačal 84 milijonov evrov (in dodatnih sedem v bonusih).

Valižan tako kljub drugačnim napovedim ne bo postal najdražji nogometaš v zgodovini. Laskavi naslov ostaja v rokah njegovega novega soigralca Cristiana Ronalda, čigar prihod iz Manchester Uniteda je bil leta 2009 vreden 96 milijonov evrov. Številke sicer še niso uradne.

Različne številke zaradi Ronalda

Na Otoku sicer govorijo o operaciji, vredni kar 101 milijon evrov, različne številke iz obeh taborov pa so poznavalci pričakovali že prej. Gre namreč za "spoštovanje" do Ronalda, ki bi bil (podobno kot Lionel Messi zaradi višje plače Neymarja) vse prej kot zadovoljen, da ni več najdražji v zgodovini, za nameček pa še nima nove pogodbe.

Real bo zato vedno objavljal številke, ki so nižje od 96 milijonov, čeravno so morali za Valižana odšteti mnogo več. Bale se mora z novim klubom pred uradno objavo prestopa dogovoriti le še o razdelitivi pravic do igralčeve podobe 

Oder še vedno stoji

Fotografski objektivi so v petek v madridskem hotelu Eurobuilding ujeli Balova odvetnika Íñiga Lando in Melvyna Grantza, ki sta s predstavniki belega baleta urejala še zadnje podrobnosti prestopa. Ko bo slednji tudi uradno objavljen, bo Bale z zasebnim letalom poletel proti Madridu.

Na stadionu Santiago Bernabéu je še vedno postavljen oder, na katerem bo potekala uradna predstavitev novega člana belega baleta. Po nekaterih informacijah bi se to lahko zgodilo že v soboto.

Komentarjev 1
  • chamil 17:58 30.avgust 2013.

    koji kurac ma to za biti izredna novica?