Šport > Nogomet
16 ogledov

Proračun bo krepko manjši

pececnik3_bot_spo_101207 Žurnal24 main
Joc Pečečnik, alfa in omega nogometnega prvoligaša Interblocka, odkrito o prihodnosti kluba, ki bo v sezono 2009/10 vstopil z bistveno cenejšim moštvom. Igralci niso upravičili zaupanja.
 

Preberite še ...

Šved namesto Zahore

Finančna in gospodarska kriza se vse bolj pozna tudi v slovenskem športu. V vseh klubih zategujejo pasove. Tudi v Interblocku ga bodo, a iz drugačnih razlogov kot drugje.

Ali se bo proračun vašega kluba za prihodnjo sezono 2009/10 zaradi recesije kaj zmanjšal in če se bo, za koliko odstotkov približno?
Za prihodnjo sezono se bo naš proračun zmanjšal na 35 odstotkov zdajšnjega. Razlog je, da se moje zaupanje v izkušene igralce, ki bi nam hitreje kot sicer zgradili klubsko igralsko bazo, ni izkazalo za realno možnost. Igralci se ne zavedajo, da jih v prejšnjih treh letih nismo plačevali tako dobro zato, ker bi bili tako naivni, ampak zato, ker smo razmišljali dobronamerno in jim omogočili vse potrebne pogoje, vključno z vrhunskimi pogodbami. Želeli smo, da bi izkušeni igralci pustili pečat v razvoju našega kluba. Naši igralci so glede na prikazano in glede na odnos, ki ga trenutno kažejo, preveč plačani. Od njih pričakujem, da se bodo do konca sezone maksimalno potrudili in dokazali, da je morda kdo od njih tisti, ki si zasluži podaljšanje pogodbe.

Ali boste zaradi finančne krize v prihodnji sezoni igralcem morali znižati plače?

Ne vem. Če bomo dobili gradbeno dovoljenje, se tega ukrepa ne bomo poslužili, sicer pa ne vem, kakšna bo prihodnost kluba.

Najmanj koliko denarja mora zbrati vaš klub, da bo še lahko igral v prvi ligi?

Trenutno 4,5 milijona evrov, v prihodnje največ dva milijona.

Ali zaradi krize opažate kakšne težave z zdajšnjimi pokrovitelji kluba glede prihodnje sezone in če so kakšne težave pri iskanju novih pokroviteljev?

Pokrovitelji ... Mi jih nimamo, razen Elektrončka, kjer mi partner iz Avstralije ves čas poudarja, da bi za ta vložek morali biti prvi s 15 točkami razlike. Kako bo tekel dogovor z njimi, ne vem. Drugih sponzorjev ne bi omenjal, saj nimajo denarja za šport, ampak ga nabirajo za lastne plače.

Ali se vam zdi smiselna ideja o širitvi lige z deset na 12 moštev?
Za to so pristojni drugi, v nogometno politiko se ne vmešavam več, saj se na gostilniški ravni ne znam pogovarjati. Zelo bom vesel, če v prvo ligo pride Olimpija in finančno zapre konstrukcijo, da lahko tam tudi obstane, saj bo zanimiv tekmec in upam, da aktualen tudi za gledalce.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.