Šport > Nogomet
680 ogledov

"Prosim vas, je to resno vprašanje?"

jan oblak EPA
Prestop slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka naj bi postal največja saga prihajajočega poletnega prestopnega roka.

Škofjeločan Jan Oblak je eden najboljših vratarjev na svetu, zato ne čudi, da se za njegove usluge zanima kar nekaj nogometnih velikanov, med katere sodi tudi Manchester United.

Trener rdečih vragov José Mourinho namerava s 24-letnim Slovencem zapolniti vrzel, ki bi nastala z odhodom Davida de Gee. Španski reprezentant naj bi se poleti končno preselil k Real Madridu.

Oblak je po pisanju angleških medijev naklonjen selitvi v Premier League, največjo oviro za rdeče vrage pa predstavlja astronomska odkupna klavzula. V pogodbi slovenskega čuvaja mreže, ki naj bi v Madridu ostal do konca sezone 2020/2021, je določena klavzula v višini 100 milijonov evrov. 

Neuradno se govori, da bo Atlético na dogovor pristal le v primeru, da bo United plačal poln devetmestni znesek, kar bi bil bržkone prevelik zalogaj za Angleže, ki so lani samo za prestop Paula Pogbaja odšteli rekordnih 105 milijonov evrov. 

Schmeichel v boljšem položaju?

Poleg Oblaka naj bi bil na ožjem seznamu favoritov za naslednika De Gee tudi Kasper Schmeichel. Vratar Leicester Cityja je sin nekdanjega člana Manchester Uniteda Petra Schmeichela (1991-1999), kar bi v navezavi z nižjo odškodnino lahko tehtnico prevesilo na njegovo stran.

Rdeči vragi se prav tako zanimajo za nakup Antoina Griezmanna, zato mediji ugibajo, da Atlético ne bo dopustil istočasnega odhoda prvega strelca in vratarja kluba.

Oblak ima dva favorita, Italija ne pride v poštev

O prihodnosti slovenskega čuvaja mreže je v ekskluzivnem intervjuju za Goal spregovoril njegov agent Miha Mlakar. "Prezgodaj je govoriti o tem, saj je do konca še nekaj prvenstvenih tekem. Lahko pa povem, da je najboljši vratar na svetu zainteresiran za več klubov, še posebej za dva, ki sta pokazala velik interes zanj," je bil skrivnosten Oblakov agent.

O konkretnih kandidatih ni želel govoriti, je pa zato ovrgel možnost selitve na Apeninski polotok. "Prosim vas, je to resno vprašanje?" je o morebitnem prestopu h kateremu od italijanskih klubov dejal Mlakar. "V Italiji je samo en vrhunski klub. To je Juventus, ki ima Gianluigija Buffona. Trenutno so v finalu Lige prvakov. Če vprašate mene, lahko Buffona zlahka igra še kar nekaj let," je dodal agent.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.