Šport > Nogomet
18 ogledov

Prosinečki "plesal" (?) po golu na derbiju

Prosinečki Partizan Crvena zvezda polfinale pokal Srbije Youtube
Crvena zvezda se je na čustvenem mestnem derbiju s Partizanom v sredo uvrstila v finale srbskega pokala, potem ko je večne rivale premagala tudi na povratni tekmi na njihovem stadionu. Zvezdin trener Robert Prosinečki je spet dokazal, da je eden najbolj čustvenih trenerjev daleč naokoli, saj je "plesal" po vodilnem golu rdeče-belih.

"Taktično je bila to zelo zrela predstava moje ekipe, ki si je zaslužila zmagati na izjemni nogometni tekmi v izvrstnem vzdušju," je po tekmi dejal Zvezdin trener Robert Prosinečki. Njegovi rdeče-beli so se proti Partizanu s skupnim rezultatom 4:0 uvrstili v finale srbskega pokala, kjer jih čaka obračun s presenečenjem tekmovanja Borcem iz Čačka.

Na velikem beograjskem derbiju je Darko Lazović zabil izvrsten vodilni gol v 63. minuti tekme, kolumbijski napadalec Cristian Borja pa je za češnjo na vrhu torte za končnih 2:0 premagal osovraženega vratarja Vladimirja Stojkovića. Črno-beli izraelskega trenerja Avrama Granta, s Chelseajem finalista Lige prvakov leta 2008, so z napadalno postavitvijo prevladovali večino tekme, a zapravljali priložnost za priložnostjo.

"Tako kot na prvi tekmi smo zapravili preveč priložnosti, potem pa smo morali tvegati v drugem polčasu, kar je stvari še otežilo, saj je bilo težko ostati povsem osredotočen, oni pa so to popolnoma izrabili," je na novinarski konferenci po tekmi dejal skrušeni Grant. To je bila prva gostujoča zmaga Crvene zvezde pri Partizanu po letu 2007.

S svojim proslavljanjem zadetkov je "šov" spet ukradel Zvezdin trener Prosinečki, ki je navduševal že na prvi medsebojni tekmi. Njegovo veselje ob zadetkih so na YouTubu takole podprli še s pomenljivim izborom glasbene podlage:

Robert Prosinečki - najbolj priljubljeni Hrvat v Beogradu. Vseh časov.

Komentarjev 1
  • juventus1897 07:28 14.april 2012.

    Hahahahahahaha... ARKAN se pa u grobu obrača od jeze. lol:)