Šport > Nogomet
23 ogledov

Protega: "Iličić ima še rezerve''

Maribor je bil za 22-letnega Kranjčana odlična odskočna deska v njegovi karieri. Žurnal24 main
Žurnal24 je, potem ko je v javnost pricurljala neuradna novica o tem, da se bo Josip Iličić iz Maribora preselil v Palermo, pri nekdanjih nogometaših preveril, kaj to pomeni za novopečenega reprezentanta.

Nekdanji reprezentant Alfred Jermaniš meni, da je prestop Kranjčana dobrodošel tudi za reprezentanco: "S takim nogometnim znanjem, kot ga ima, je sploh nesmiselno govoriti, ali je za njegov odhod v tujino prezgodaj ali prepozno. Od tega bo imela korist tudi reprezentanca, saj se bo Iličić zdaj kalil na višji ravni."

Nenad Protega, nekdanji športni direktor Interblocka, razlaga, da ima Iličić še veliko rezerv. "Josip je enkrat moral eksplodirati. Upam, da se je naučil vztrajnosti. Moral se bo še naprej dokazovati, in če mu bo to uspelo, ima pred seboj lepo kariero. Rezerve ima v mentalni pripravljenosti."

Branko Oblak, nekdanji slovenski selektor, pa pravi, da je za Iličića dobro, da zapušča Slovenijo. "Gre za nadarjenega igralca, ki mu primanjkuje bojevitosti. Sicer pa menim, da je za vsakega igralca, ki izstopa, koristno, da čim prej zapusti slovenski prostor, saj liga ni dovolj kakovostna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.