Šport > Nogomet
2 ogledov

Proti Ircem na tretjo zmago!

Selektor Matjaž Kek napoveduje odprto igro. Saša Despot
Slovenija bo danes ob 20.45 v Belfastu lovila tretjo zmago tega kvalifikacijskega kroga. Selektor Matjaž Kek zatrjuje, da bodo igrali odprto, in cilja na pomembno zmago.
 

Vstopnice že pošle

Gostitelji so vse vstopnice za Windsor Park, ki sprejme 20.332 gledalcev, že razprodali. Na tribunah bo tudi nekaj sto slovenskih navijačev, ki so v Belfastu včeraj tudi odigrali srečanje z domačimi privrženci.

Slovenske nogometaše je v Belfastu nepričakovano pričakalo sonce. Kot zatrjujejo domačini, je bil včerajšnji dan najtoplejši letos. In tako je bilo zagotovo nekoliko topleje pri srcu tudi našemu selektorju Matjažu Keku . Ta zatrjuje, da je s svojimi varovanci na Severno Irsko prišel po zmago. "Jasno je, kaj bi nam pomenila zmaga in seveda smo prišli po točke," je zbranim novinarjem na novinarski konferenci v petičnem hotelu Culloden povedal Kek, ki je naši in domači sedmi sili včeraj dovolil ogled prvih 15 minut uradnega treninga na stadionu Windsor Park . Poškodovanih igralcev ni. Po srečanju s Češko v soboto sta zaradi nekaj bolečin potožila le Zlatko Dedić in Suad Fileković . Oba pa bosta nocoj pripravljena.

Zlatko Dedić bo zaigral kljub bolečinam. © Reuters

 
Dati gol več
Čeprav bi kdo manjkal, to cilja naše izbrane vrste ne bi spremenilo. "V filozofiji ne bom menjal nič," je odločen Kek. "Moje izhodišče je, da želim dati gol več kot oni. Želim osvojiti tri točke. Tukaj bi se bilo nesmiselno potegniti v obrambo. S tem bi namreč Ircem dali možnost, da z dolgimi podajami stalno prihajajo do pobude," se je značilne igre tokratnih gostiteljev dotaknil Kek.

Irska igra na preskok

Kljub temu pa selektor pojmovanja otoškega nogometa ne omejuje le na značilne dolge podaje pred in v kazenski prostor. "Njihov življenjski značaj narekuje tudi njihov slog igranja," sociološko razmišlja Kek. "Ne moremo govoriti o nekem klasičnem otoškem slogu. Kaj to pravzaprav pomeni? Je to tisto izpred 15 let? Ali je to Arsenal, Chelsea, Liverpool?" se je retorično spraševal vodja našega strokovnega štaba in dodal: "Gojijo agresivno igro, v določenih trenutkih, ko so v to prisiljeni, igrajo s preskokom in z iskanjem sreče na odbitih žogah. To je gotovo njihova največja moč."

 
 

Skozi igro smo nazadnje Novakovića premalo pripeljali v priložnosti. To moramo popraviti.

Matjaž kek

 
Nad Irce s češkimi borci
Selektor je za konec še navedel temelje recepta za nocojšnje srečanje. "Moramo biti prav toliko agresivni in divji kot oni. Ob tem moramo izraziti svojo kakovost v igri z mirnejšimi podajami." Kot kaže, bo kakovost izvajala skoraj ista postava kot proti Češki. Edina sprememba se bo zgodila na desnem bočnem položaju v zvezni vrsti, kjer bo namesto kaznovanega (in tudi poškodovanega) Mirnesa Šišića začel Mišo Brečko .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.