Šport > Nogomet
18 ogledov

Proti Milanu bodo igrali

Antonio Puerta 502 Žurnal24 main
Kljub tragični smti mladega nogometaša Seville Antonia Puerte, bodo Španci v petek odigrali tekmo evropskega superpokala proti italijanskemu Milanu.

Vodstvo kluba je sporočilo, da so v dogovoru z grškim klubom AEK že prestavili za danes načrtovano tekmo kvalifikacij za ligo prvakov na ponedeljek, moštvo pa se bo danes ponoči vrnilo v Španijo. Tekmo superpokala med zmagovalcem pokala UEFA Sevillo in zmagovalcem lige prvakov Milanom bodo tako odigrali po načrtu v petek zvečer v monaški kneževini. "Po tragični novici iz Seville je UEFA potrdila preložitev tekme z AEK-om, ki bo na sporedu 3. septembra," so sporočili s krovne evropske nogometne organizacije. AEK je že prej zaprosil za preložitev dvoboja zaradi katastrofalnih požarov, ki divjajo po Grčiji in so zahtevali že 64 življenj.

Vodstvo španske nogometne lige se je na smrt Puerte odzvalo z izrazi sožalja klubu in družini in napovedalo, da bodo pred tekmami drugega kroga španske primere division spomin na mladega igralca počastili z minuto molka. Sevilla bo prestavila tudi ligaško tekmo z Osasuno, ki je bila zaradi nastopa v superpokalu načrtovana za ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.