Šport > Nogomet
45 ogledov

Pršo ukradel sanje

Fabijan Cipot in Dado Pršo med bojem druge kvalifikacijske tekme za euro 2004. F Žurnal24 main
Zurnal24.si bo izvedel drugi izlet v slovensko nogometno zgodovino. Natančneje, na povratno tekmo dodatnih kvalifikacije za EP 2004, ko so Slovenci v Ljubljani klonili pred Hrvati.

Varovanci tedanjega selektorja Bojana Prašnikarja so se 19. novembra 2003 s Hrvati v boju za evropsko prvenstvo 2004 merili za Bežigradom. Iz Zagreba so prinesli dokaj ugodnih 1:1, kar je slovenske navijače navdajalo z upanjem, da se bo Slovencem še tretjič zapored na veliko tekmovanje uspelo zavihteti skozi dodatne kvalifikacije.

A se ni izšlo. Hrvati so zmagali z 1:0, na letalo, ki je njega in njegove rojake popeljalo na portugalsko, pa je poskrbel Dado Pršo. Slovenija je imela nekaj težav s poškodbami, zaradi kazni pa ni smel igrati zagrebški strelec Ermin Šiljak. Prašnikar je tako stavil na obrambno zasedbo, saj v najboljšo enajsterico ni postavil klasičnega napadalca. Najbližje vratom Stipeta Pletikose sta igrala Mile Ačimović in Mladen Rudonja. Slovenci so si v tekmi priigrali le eno polpriložnost, ko je v zadnjih minutah Ermin Rakovič nesrečno zadel soigralca Sandija Knavsa. Kockasti so imeli veliko več priložnosti, že v prvi tretjini srečanja je adrenalin po žilah Mladena Dabanovića pognal branilec Niko Kovač, ki je enkrat zadel tudi vratnico.

Nevarna sta bila tudi Giovanni Rosso in Pršo, ki je tudi ukradel slovenske sanje o EP. Slovencem ni pomagala niti 30-minutna igra z nogometašem več, saj je bil v 59. minuti zaradi prekrška nad Amirjem Karićem in drugega rumenega kartona izključen Igor Tudor.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bojan Prašnikar je po srečanju medijem dejal: "Čestitam Ottu Bariču in hrvaški reprezentanci. So kakovostno moštvo, ki zasluženo zmagalo. Mi smo na obeh tekmah igrali pod svojimi zmožnostmi. V nepravem času so nas pestile poškodbe. Vse poškodovane in kaznovanega Šiljaka je bilo izredno težko nadomestiti. Mi smo hoteli odigrati tekmo bolj napadalno, a so nas Hrvati prisilili na branjenje. Ravno v času, ko smo vzpostavljali ravnotežje in ko so Hrvati ostali brez izključenega igralca, smo napravili hudo napako, ki nas je stala uvrstitve na evropsko prvenstvo. Z eno ključno napako smo ostali doma. Moji fantje so se pošteno borili in v tem trenutku jim lahko le iskreno čestitam."

 Slovenija je nastopila v postavi: Dabanovič, Cipot (od 89. Bulajič), Karič, Vugdalič, Knavs, Šukalo (od 69. Rakovič), Čeh, Zahovič, Pavlin, Rudonja (od 46. Kapič), Ačimovič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.