Šport > Nogomet
84 ogledov

Stožice ostajajo zaklete za Olimpijo

nogomet Olimpija
1/27
Saša Despot
Maribor je uresničil napovedi trenerja Darka Milaniča in v Stožicah prekinil zmagoviti niz Olimpije pod vodstvom Luke Elsnerja (3:1). Nogometaši Aluminija so premagali Kalcer Radomlje (2:1), Domžalčani pa so doma ugnali velenjski Rudar (3:1).

Ljubljančani do tega dvoboja pod vodstvom Luke Elsnerja niso oddali niti točke. Toda tokrat jih je Maribor, neporažen na zadnjih devetih tekmah v vseh tekmovanjih, šolal večino tekme in zasluženo zmagal ter razliko za vodilno Olimpijo zmanjšal le na točko.

V uvodnem delu srečanja nobena od ekip ni želela preveč tvegati, prvi pa so do strela prišli domači, ko je v četrti minuti Leon Benko v obrambo prisilil Jasmina Handanovića.

Po dobrih desetih minutah igre je zaradi prekrška nad Benkom porumenel Marwan Kabha, po protestu pa je delivec pravice Matej Jug kaznoval še Marcosa Tavaresa. Zaradi sporne odločitve je ostro protestiral Zlatko Zahović.

Olimpija je bila podjetnejša v napadu, s streli sta tako poskušala Denis Klinar in Dejan Kelhar. Tavares je odgovoril v 22. minuti in z močnim strelom z razdalje stresel prečko. Navkljub malce podrejenemu položaju se je Maribor zadetku približal bolj kot Olimpija.

V 35. minuti je z leve strani kazenskega prostora lep in natančen predložek poslal Tavares, Kelhar je zamudil, Milivoje Novaković pa je z glavo premagal Roka Vodiška. Sledil je ognjement gostujočih navijačev in gosta dimna zavesa je prekrila stožiško zelenico. Tekma je bila prekinjena.

Maribor je v 50. minuti povišal na 2:0. Po prestreženi žogi je nesebično potezo Tavaresa izkoristil Aleks Pihler in podvojil prednost gostov. Vijole so tudi drugi zadetek pospremile s pirotehniko.

Sledilo je nekaj nenatančnih Olimpijinih poskusov, vključno s strelom Juliusa Wobaya z glavo v 58. minuti, ko je za malo zgrešil cilj, v 69. minuti pa je znova nevarno sprožil Pihler s približno 20 metrov, izvrstno pa je posredoval mladi Vodišek.

V 76. minuti se je po poigravanju Olimpijinih branilcev pri strelu znašel še Tavares na robu kazenskega prostora, a bil tudi on nenatančen. Deset minut pozneje so domači vzbudili nekaj upov po ugodnem razpletu, ko je po odbiti žogi iz bližine zadel Rok Kronaveter.

Končni izid je že globoko v sodniškem dodatku postavil Luka Zahović, ki je zadel iz bližine. To je bil njegov četrti gol v sezoni.

Aluminij prekinil strelski post

Nogometašem iz Kidričevega je po šestih tekmah strelske suše le uspelo premagati tekmečevega vratarja. To je - dvakrat - uspelo Žigi Škofleku, ki je poskrbel za prvo zmago Aluminija po šestem krogu. Na drugi strani Radomljani tudi v 13. poskusu te sezone niso okusili slasti zmage, po devetem porazu pa zdaj za predzadnjim Aluminijem zaostajajo že osem točk.

Prvi polčas je minil v dokaj enakovredni predstavi, v kateri ni bilo veliko priložnosti, a nekaj pa vendarle. Prvo so zapravili gosti, potem ko je Dušan Stoiljković sprožil z roba kazenskega prostora, Luka Janžeković pa je toliko preusmeril smer žogi, da se je ta od vratnice odbila v kot.

Domači so prvič zagrozili v 15. minuti, ko je z glavo meril Lovro Cvek, toda točno v vratarja Aljaža Ivačiča. Gostitelji so povedli v 32. minuti, ko je Žiga Škoflek zadel z volejem z roba kazenskega prostora.

V uvodu drugega dela so Radomljani izenačili. Rezervist Liridon Osmanaj je po lepi akciji gostov prišel do strela dobrih deset metrov od gola domačih in neubranljivo zadel za 1:1.

Sledila sta neuspešna oziroma premalo natančna poskusa Marka Nunića pri Kalcerju in Dejana Petrovića pri Aluminiju, slednji pa je znova povedel v 58. minuti, saj je spet zadel Škoflek, ko je prejel lepo podajo v globino in se je sam znašel pred vratarjem gostov.

Malce pozneje je Cvek poskusil s strelom od daleč, a je bil Ivačič na mestu, sledilo je še nekaj obetavnih poskusov enih in drugih, enega bolj nevarnih pa je v 82. minuti sprožil Mihael Rebernik z roba kazenskega prostora, izkazal se je Ivačič.

Domžale nadaljujejo uspešen niz

V prvem polčasu so prevladovali Domžalčani, ki so si priigrali več lepih priložnosti. Po zatišju v prvih 20 minutah je za prvi resnejši strel poskrbel Marko Alvir v 21. minuti, a meril malo mimo gola. Dve minuti pozneje je Slobodan Vuk poskusil iz obrata z desetih metrov, toda žogo poslal čez gol.

Velenjčani so prvič zagrozili v 25. minuti, ko je Dejan Milić odbil žogo po strelu Mitje Lotriča, v 34. minuti pa je znova streljal Alvir, takrat z 20 metrov, in tudi on žogo poslal čez prečko.

V 36. minuti je domače razburil sodnik Slavko Vinčić. Jure Matjašič se je po lepi podaji Alvirja znašel v kazenskem prostoru, kjer ga je zrušil Matej Radan. Glavni sodnik je sprva pokazal na belo točko, po posvetu s pomočnikom pa je spremenil odločitev, bržčas zaradi tega, je že prej eden Domžalčanov storil prekršek nad Johnom Maryjem.

Toda že v prvi minuti drugega dela so se lahko domači veselili. V kazenskem prostoru je žoga malce srečno prišla do Vuka, ki jo je skoraj v celoti zgrešil, a vendarle toliko zadel, da jo je podal pred vrata, kjer je bil najhitrejši in najspretnejši Jan Repas ter jo potisnil v mrežo.

V 56. minuti so domači prednost podvojili. Alvir je lepo prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je Vuk natančno meril v levi spodnji kot. V tega je na drugi strani v 62. minuti meril tudi Lotrič, toda bil premalo natančen. V 64. minuti je lepo preigraval tudi Dominik Glavina in streljal z roba kazenskega prostora malo previsoko.

V 73. minuti so prevladujoči Domžalčani še povišali prednost, po podaji Jureta Balkovca iz kota je z glavo zadel Denis Halilović, končni izid pa je že v sodniškem dodatku postavil Glavina, ki je svoj osmi zadetek v sezoni (je vodilni na lestvici strelcev) dosegel iz bližine.

Prva Liga TS, 13. krog:

Olimpija - Maribor 1:3 (0:1)
Kronaveter 86.; Novaković 35., Pihler 50., Zahović 90.

Aluminij - Kalcer Radomlje 2:1 (1:0)
Domžale - Rudar Velenje 3:1 (0:0)

Komentarjev 1
  • ljimonad 10:06 16.oktober 2016.

    maribor šampion, kje ste žabarji