Šport > Nogomet
9 ogledov

Prva liga tudi po seji IO NZS čaka na 10. člana

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
Na 16. redni seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije člani niso rešili perečega vprašanja sestave prihajajoče sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki zaenkrat šteje le devet klubov. So pa člani izvršnega odbora sprejeli Mladinski program NZS za obdobje 2013-17 in določili prizorišče letošnje tekme superpokala, ki bo v Celju.

"Izvršni odbor NZS je na podlagi določil Statuta Nogometne zveze Slovenije in posebnih določil sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji preložil odločitev glede dokončne sestave Prve lige Telekom Slovenije za naslednjo tekmovalno sezono," so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

"ŠD Zavrč se je v prvoligaško konkurenco uvrstil na podlagi doseženih športnih rezultatov, medtem ko se je napredovanju odrekel NK Dob. Dokončne odločitve glede desetega kluba pa izvršni odbor tokrat ni sprejel, zato bo končno sestavo lige sprejel takoj, ko bodo znane vse nujno potrebne okoliščine za odločitev v dobro prvoligaškega nogometa."

Licenčni organi NZS so v skladu s pristojnostmi in predpisi tudi pozvali FC Koper, da jim posreduje "dodatne informacije o pomembnejših zadevah s športnega, ekonomskega in pravnega področja, ki bi lahko negativno vplivale na tekmovanje kluba v 1. SNL v tekmovalnem letu 2013/14."

Načrtni in sistematični razvoj nogometa

Izvršni odbor NZS je odločil tudi, da bodo tekmo Superpokala 2013, kjer se bosta tako kot lani pomerila državni in pokalni zmagovalec Maribor ter drugovurščena v državnem prvenstvu, Olimpija Ljubljana, odigrali 7. julija na celjski Areni Petrol.

"Člani IO NZS so sicer sprejeli tudi usmeritev Nogometne zveze Slovenije v mladinski nogomet za obdobje 2013-2017.  Dolgoročni Mladinski program Nogometne zveze Slovenije za obdobje 2013 – 2017 usmerja nadaljnji načrtni in sistematični razvoj nogometa mladih v Sloveniji. Naloga NZS je spodbujati in razvijati nogometno igro, večati članstvo ter skrbeti za vzgojo in strokovno delo v vseh nogometnih sredinah, na vseh nivojih in za oba spola. Na podlagi doseženih rezultatov, opravljene analize, ter z upoštevanjem realnih možnosti razvoja zagotavlja program kontinuiteto predhodnega obdobja, obenem pa spodbuja nadaljnji razvoj in napredek mladinskega nogometa," so še sporočili z NZS.

Zaradi sprememb v 1. SNL bo nekaj sprememb doživela tudi 2. SNL. Novinca sta Ankaran Hrvatini in Veržej, ki sta si napredovanje priborila na podlagi športnih dosežkov v 3. SNL vzhod in zahod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.