Šport > Nogomet
16 ogledov

Prva lovorika za Joséja Mourinha

sport_zanetti_inter_reuters_main Žurnal24 main
Nogometaši Interja so po streljanju enajstmetrovk ugnali Romo in osvojili italijanski superpokal. Na Iberskem polotoku so se superpokala veselili nogometaši Reala iz Madrida.

Nogometaši Interja so sinoči v dvoboju proti Romi po boljšem streljanju kazenskih strelov osvojili italijanski superpokal. Na stadionu San Siro v Milanu je bilo v rednem delu neodločeno 2:2, medtem ko v podaljških niti eni niti drugi niso dosegli zadetka. Kontroverzni portugalski strokovnjak José Mourinho je tako svojo trenersko pot začel z zmago na Interjevi klopi, sam pa je dejal, da je zmage neizmerno vesel. "Po streljanju kazenskih strelov imam mešane občutke. Še vedno me boli poraz v polfinalu Lige prvakov, sicer pa bi morali zmagati že v rednem delu. Vučinićev gol se ne bi smel zgoditi in tako bi gledalci lahko stadion zapustili že mnogo prej," je še dejal Mourinho. Vučinić je poskrbel za izenačenje dve minuti pred iztekom rednega dela, potem ko so italijanski prvaki vodili z 2:1. Gola za domače sta dosegla Ali Sulley Muntari (19.) in Marco Balotelli (83.), prvič pa je za goste v 60. minuti zadel Daniele De Rossi. Pri streljanju kazenskih strelov je odločala šele sedma serija strelov.


Nogometaši Reala iz Madrida so spreobrnili potek tekme in se zasluženo veselili lovorike. © Reuters

 
Real do nove lovorike
Pozno sinoči so v Madridu v finalu španskega superpokala nogometaši Reala in Valencie odigrali še povratno tekmo. Čeprav so domači tekmo končali brez dveh izključenih nogometašev, so dvoboj dobili s 4:2 (0:1), kar je zadostovalo za skupno zmago s 6:5. Gostom iz Valencie je še po 45 minutah igre kazalo zelo dobro, saj so z zadetkom Davida Silve v 33. minuti vodili z 1:0, kar jim je po zmagi na prvi tekmi s 3:2 dajalo že dva gola prednosti, za nameček pa so imeli ob izključitvi Nizozemca Rafaela Van der Vaarta (40.) še igralca več v polju. Toda vse prigarano je v drugem polčasu splavalo po vodi. Zmagovalci španskega prvenstva so dosegli štiri zadetke zaporedoma, uspešni pa so bili Ruud Van Nistelrooy (50., 11-m), Sergio Ramos (78.), Ruben De la Red (85.) in Gonzalo Higuain (88.), medtem ko je v zadnjih trenutkih poraz Valencie ublažil Fernando Morientes . Naleta domačih nogometašev ni moglo ustaviti niti dejstvo, da so tekmo končali še brez enega igralca, Nizozemca Van Nistelrooya v 78. minuti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.