Šport > Nogomet
24 ogledov

Prva mednarodna tekma za Chapecoense

Vagner Mancini. EPA
Brazilski nogometni klub Real Chapecoense, ki je novembra lani v letalski nesreči izgubil skorajda vse nogometaše in člane vodstva, je sinoči spet odigral mednarodno tekmo.

V prvem mednarodnem dvoboju po tragediji, ki je hudo prizadela majhen klub, so Brazilci v pokalu Libertadores zmagali v Venezueli.

Nogometaši Chapecoenseja so v tekmi pokala Liberatdorers premagali Atletico Zulia z 2:1. V Venezueli sta bila za gostujočo ekipo uspešna Maracaibo Reinaldo (33.) in Luiz Antonio (68.). Goste so domači navijači, na stadionu se jih je zbralo 36.000, pred tekmo sprejeli z aplavzom.

Usodna nesreča se je zgodila 29. novembra lani. V njej je umrlo 71 ljudi, med njimi večina članov ekipe, 19 igralcev in 24 spremljevalcev. Ekipa je potovala na finalno tekmo južnoameriškega pokala v Medellin. Za nesrečo je bila, kot so ugotovili v preiskavi, odgovorna čarterska letalska družba, saj so v njej kršili predpise o minimalni količini goriva oziroma o rezervi. Te nesrečno letalo ni imelo, zato je, ko je goriva zmanjkalo, strmoglavilo nedaleč od cilja potovanja.

Preživeli so le trije nogometaši, med njimi vratar Jackson Follman, ki so mu morali zaradi hudih poškodb amputirati desno nogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.