Šport > Nogomet
154 ogledov

Prva okrepitev Olimpije 19-letni Zalaznik

Zalaznik Udovič Olimpija Ljubljana podpis okrepitev novi igralec rokovanje roka SPS/nkolimpija.si
Po seriji odhodov je novi športni direktor ljubljanske Olimpije Sašo Udovič v klub pripeljal prvega nogometaša – to je 19-letni "univerzalec" Marko Zalaznik.

Prvi kadrovnik ljubljanske Olimpije Sašo Udovič je začel po razstavljanju igralskega mozaika spet dodajati koščke v zeleno-bele vrste. Kot prvi pod njegovo taktirko je klub v torek okrepil 19-letni vezist drugoligaša NK Radomlje Marko Zalaznik.

Desni bočni vezist, kakor so ga predstavili na uradni klubski strani Olimpije (www.nkolimpija.si), je v drugi ligi je debitiral že pri 17 letih, v zadnji sezoni pri Radomljah pa je na 15 tekmah dosegel sedem golov. Mladi reprezentant Slovenije do 19 let je z Ljubljančani podpisal do poletja leta 2016 in bo nosil številko 19.

Predstavnik napovedane vizije

"Marko je tipični predstavnik vizije, ki jo zagovarjamo in smo jo napovedali: mlad, perspektiven, poleten, domač fant iz širše okolice Ljubljane. Ima veliko željo uspeti v Olimpiji in veliko motiva po napredku. To so karakteristike, ki jih bomo iskali tudi v prihodnje. Spremljal sem ga že nekaj časa, je zelo hiter in izjemno močan igralec, ki lahko igra na več mestih v ekipi. Z velikim veseljem ga pozdravljam v našem taboru," je ob svojem prvem "ulovu" povedal Udovič.

"Olimpija je zelo velik klub in v čast mi je, da bom oblekel njen dres. Dogovorili smo se zelo hitro. Iz reprezentance že poznam Andraža Šporarja in Anžeta Zorca, pri prilagajanju ne pričakujem težav. Najprej se želim prebiti med prvih 18 igralcev pri Olimpiji, potem pa je moj cilj seveda tudi prva postava. Najraje igram na položaju desnega bočnega vezista, lahko pa igram tudi povsem v konici napada ali na boku v obrambi," pa je ob prihodu v zmajevo gnezdo dejal Zalaznik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.