Šport > Nogomet
25 ogledov

Prva poteza Šukerja: "odžagal" Slovenijo

davor šuker EPA
Novopečeni predsednik Hrvaške nogometne zveze Davor Šuker, ki je na odgovornem mestu nasledil Vlatka Markovića, je že potegnil prvo potezo. Vatreni se odslej ne bodo več pripravljali v Čatežu, ki je bil vrsto let njihova baza.

"Hrvaška reprezentanca nikoli več ne bo odšla v Čatež. To ni domoljubno, to ni logično. Vedno se bomo pripravljali doma," je po prihodu na vrh Hrvaške nogometne zveze dejal novi predsednik Davor Šuker, nekoč strah in trepet branilcev in vratarjev po celotni Evropi. Hrvati so bili v preteklih letih, ko je bil na čelu reprezentance Slaven Bilić, redni gosti Term Čateža, kjer so poskrbeli, da hrvaškim zvezdnikom ni ničesar manjkalo. Očitno tudi to ni bilo dovolj, da bi prepričali Šukerja, ki se je odločil, da se bodo vatreni na naslednje srečanje proti Švici pripravljali v bližini Splita, kjer bodo nato tudi odigrali srečanje. Na obračun proti Makedoniji pa se bodo po zelo dolgem času pripravili v Zagrebu.

Kje točno bo nova baza hrvaške reprezentance, še ni znano. Šuker sicer načrtuje, da bi končno uresničil sanje hrvaških nogometnih delavcev in zgradil povsem novo reprezentančno bazo z vsemi pripadajočimi objekti. Po pisanju hrvaških medijev naj bi baza svoje mesto dobila v hrvaški prestolnici. "Lokacija bo praktična. Pomembno je to, da bo kamp deloval tudi, ko se v njem ne bo pripravljala reprezentanca, kako bi ga drugače vzdrževali. Primer je Spaladium Arena v Splitu, kakšen smisel ima, ko nihče ne igra v njej," je o tej temi dejal Šuker, ki bo v hrvaški nogomet očitno prinesel kup sprememb in novosti.

Komentarjev 9
  • chamil 14:03 08.julij 2012.

    Škoda da je toliko neandertalcev v Sloveniji kot sta moons in sasquatch. Tako se pa že tako mala in popolnoma nepomembna država utaplja samo v svojih problemih.

  • bojovi 12:56 08.julij 2012.

    Lol, ampak res.

  • bojovi 12:55 08.julij 2012.

    Zate že. To povej tistim ki so zaposleni tam, ko bodo brez dobička. Potem pametuj tukaj in se pejt rasista.