Šport > Nogomet
33 ogledov

Prva točka Slovence ohranja v igri za polfinale

Slovenija U-17 Dino Hotič NZS
Mladi slovenski nogometaši so na tekmi drugega kola evropskega prvenstva do 17 let v Lendavi proti Poljakom prišli do prve točke na prvenstvu (1:1), ki jih še ohranja v igri za napredovanje v polfinale.

Slovenska vrsta je po porazu proti Nizozemski tokrat vpisala prvo točko na prvenstvu. Zanjo je najzaslužnejši napadalec Bian Paul Šauperl, ki je poskrbel za izenačenje po poljskem zadetku Vincenta Rabiege. Slovenski upi se bodo v četrtek v zadnjem kolu v Mariboru pomerili z Belgijo, ki je danes igrala neodločeno z Nizozemsko, uvodoma pa izgubila proti Poljski.

Slovenci morajo na tisti tekmi zmagati in upati, da se tekma v Lendavi med Nizozemsko in Poljsko ne bo končala z neodločenim izidom. V tem primeru namreč v polfinale napredujeta prav slednji.

Čeprav so Slovenci kar odločno začeli, pa so se že v deseti minuti znašli v zaostanku. Po podaji Patryka Stepinskega z desne strani je Gregor Zabret žogo le narahlo preusmeril, a le do Vincenta Rabiege, ki je z volejem iz bližine Poljski priigral vodstvo. V 15. minuti so imeli Poljaki na voljo indirektni prosti strel v slovenskem kazenskem prostoru, a so domači nogometaši preprečili zadetek.

Poljaki so bili nevarni še v 19. minuti, ko je Rabiega le malce premalo natančno meril z glavo, nato pa so boljšo igro pokazali tudi Slovenci, ki so izenačili v 26. minuti, ko je Bian Paul Šauperl po globinski podaji stekel v kazenski prostor in žogo poslal v mrežo mimo vratarja Oskarja Pogorzeleca, ki je stekel iz svojih vrat.

Slovenski selektor Miloš Kostić je kmalu po začetku drugega polčasa z dvema menjavama osvežil ekipo, predvsem njen ofenzivni del, a to ni obrodilo želenih sadov. V borbeni tekmi s kar nekaj ostrimi posredovanji je bilo v drugih 40 minutah priložnosti bolj malo, tako da sta si ekipi razdelili točke.

Nizozemci in Poljaki brez zmagovalca

Sosedski reprezentanci sta imeli pred današnjo tekmo v Ljudskem vrtu različni izhodišči. Branilci naslova Nizozemci so v prvem kolu zmagali proti Slovenije, Belgijci pa nesrečno izgubili s Poljsko in so se morali tokrat izogniti še enemu porazu, da bi ohranili možnosti za polfinale. Nizozemska je bila v prvem delu nekoliko nevarnejša, toda strel Nathana Akeja so tekmeci odbili, Rai Vloet pa je meril prek vrat. Belgija si v prvem delu ni priigrala nevarnejših priložnosti. Drugače je bilo v nadaljevanju, saj je moral vratar oranžnih Nick Olij dobro posredovati ob nevarnem poskusu Leanderja Dendonckerja, pa tudi minuto zatem, ko je poskusil še Corentin Fiore. Po začetnem naletu Belgije so pobudo spret prevzeli Nizozemci, toda gola klub terenski premoči niso dosegli.

Evropsko prvenstvo do 17 leta, 2. kolo:

Skupina A (Ljubljana/Domžale):

Francija : Gruzija 1:1 (0:1)
Čečelašvili (30); Lemar (67)

Islandija : Nemčija 0:1 (0:1)
Stendera (20)

Lestvica: 1. Nemčija 6 točk, 2. Francija 2, 3. Islandija 1, 4. Gruzija 1

Skupina B (Lendava/Maribor):

Nizozemska : Belgija 0:0

Slovenija : Poljska 1:1 (1:1)
Šauperl (26); Rabiega (10)

Lestvica: 1. Nizozemska 4 točke, 2. Poljska 4, 3. Belgija 1, 4. Slovenija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.