Šport > Nogomet
16 ogledov

Prva v letu 2009

Takole so se aktualni evropski prvaki razveselili naslova v pokalu Carling. Žurnal24 main
Tottenhamu ni uspelo ubraniti naslova ligaškega pokala. Po tekmi brez zadetkov so nogometaši Manchester Uniteda slavili po streljanju enajstmetrovk.
 

Carling pokal, finale

Man Utd : Tottenham 1:0 *
* po  enajstmetrovkah

Na Wembleyu sta se v finalu Carling pokala pomerila Tottenham in Manchester United. Na koncu so imeli nekaj več sreče rdeči vragi in se tako veselili prve lovorike v letu 2009. Na izenačeni tekmi z veliko priložnostmi bi lahko za junaka imenovali tretjega vratarja Manchestra Bena Fosterja. Slednji je celo tekmo ostal nepremagan, poleg tega pa je že v prvi seriji izvajanja najstrožjih kazni ubranil strel Jamieja O'Hare in tako dal psihično prednost na stran aktualnih angleških prvakov. Medtem, ko so za Manchester zadeli vsi štirje izvajalci enajstmetrovk, je bil na strani Londončanov nenatančen še David Bentley, ki je zgrešil celoten gol.

Razočaranje je za Spurse še toliko večje, saj so zavoljo pokala izpadli tudi iz UEFA pokala, saj se je trener Harry Redknapp odločil na tekmi s Šahtjorjem odpčiti najboljše igralce. Treba je še povedati, da pri rdečih vragih v igri ni bilo tudi   Wayna Rooneya, Dimitara Berbatova, Ji-Sung Parka in Edwina van der Saarja. Kljub temu pa so še tretjič v zgodovini osvojili ligaški pokal in so na dobri poti, da letos pridejo do rekordnih štirih lovorik (ligaški pokal, FA pokal, prvenstvo in Liga prvakov).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.