Šport > Nogomet
25 ogledov

Prva zmaga: Pep z višjo plačo kot Mou

pep guardiola EPA
Josep Guardiola je izbral Bayern in tako so v vodo padli vsi načrti o novih epskih dvobojih med njim in Joséjem Mourinhom. Portugalec namreč nikoli ni izrazil želje po treniranju v Nemčiji, saj želi delati le v državah, katerih jezik pozna. Je pa Guardiola že slavil prvo zmago nad velikim rivalom - s 17 milijoni evrov letne plače bo postal najbolj plačani trener na svetu.

Ko bo Josepu Guardioli pogodba začela teči, naj bi pri Bayernu zaslužil 17 milijonov evrov na sezono (bruto), kar je več od trenutno najbolje plačanega trenerja na svetu. To je seveda José Mourinho, ki mu Real Madrid letno nameni 15,3 milijona evrov.

Sodeč po nedavni raziskavi brazilskega podjetja Pluri Consultoria jima sledijo Carlo Ancelotti (13,5 milijona evrov/PSG), Marcello Lippi (10/Guangzhou Evergrande), Alex Ferguson (9,4/Manchester United), Arsène Wenger (9,3/Arsenal), Guus Hiddink (8,3/Anži Mahačkala) in Fabio Capello (7,8/Rusija).

Trenutni trener Guardiolinega nekdanjega kluba Tito Vilanova pri Barceloni kot osmi najbolje plačani trener na svetu zasluži sedem milijonov evrov. Španski mediji medtem že iščejo Guardioline izjave o Nemčiji in Bayernu, ki jih je izrekel še kot trener Kataloncev.

Prostore ima že ogledane

Guardiola je v lanski sezoni obiskal Bayernove prostore v Münchnu in trenerja Juppa Heynckesa, med drugim pa se je pogovarjal tudi s takrat poškodovanim nizozemskim napadalcem Arjenom Robbnom.

"Menim, da ima Bayern v Heynckesu odličnega trenerja z veliko izkušnjami. Nemčija je država, ki ima nogometne privržence, po televiziji lahko vidiš, da so polni vsi stadioni. Niti jaz sam ne vem, kaj se bo zgodilo vnaprej," je Guardiola odgovoril na direktno vprašanje o možnostih treniranja Bayerna pred tekmo Lige prvakov proti Bayerju Leverkusnu.

Neposredno vprašanj, če bo v naslednji sezoni treniral Bayern, je Guardiola dobil tudi na novinarski konferenci pred podelitvijo zlate žoge v Zürichu. Trener iz Santpedorja je imel takrat, kot je v sredo razkril njegov agent, že podpisano pogodbo z Bavarci, a je vseeno dejal:

"S tem, da bi komentiral določene ekipe, bi pokazal pomanjkanje spoštovanja do njihovih trenutnih trenerjev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.