Šport
28 ogledov

Prva zmaga za tragični klub

Chapecoense Profimedias
Chapecoense je na svoji drugi uradni tekmi prišel do prve zmage.

Le dva meseca po tragični letalski nesreči, ko je 28. novembra umrlo 71 ljudi, med njimi tudi skoraj celotna prva ekipa kluba Chapecoense, je moštvo iz Chapeca prišlo do prve zmage na uradnem dvoboju.

Po neodločenen rezultatu brez zadetkov v pokalu s klubom Joinville, se je tokrat Chape pomeril z ekipo Inter de Lages in zmagal z izidom 2:1. Za domače sta v prvem polčasu zadela Wellington Paulista in Niltinho.

V 71. minuti je sodnik sicer prekinil tekmo, da so se lahko navijači poklonili 71 žrtvam letalske nesreče.

Kako čustveno je trenutno igrati za Chapecoense je po koncu tekme pokazal tudi Wellington Paulista, ki nekaj časa ni uspel odgovoriti na zastavljeno vprašanje, daljšemu pogovoru pa se je izognil.

Strelca zadetkov sta sicer nogometaša, ki za nesrečni klub igrata kot posojena igralca, Wellington Paulista je sicer član Fluminenseja, Niltinho pa kluba Volta Redonda. Kar 17 nogometašev, ki trentutno nosi dres Chapecoenseja je sicer na posoji, ostali brazilski klubi so na takšen način namreč priskočili na pomoč klubu z juga Brazilije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.