Šport > Nogomet
2 ogledov

Prvaki bežijo zasledovalcem

zahora_domzale_sad_main Žurnal24 main
Derbi 28. kola PrveLige Telekom bo v Domžalah, kjer bodo državni prvaki gostili HiT Gorico. "Zanimajo nas le tri točke," je pred sobotnim obračunom dejal trener Domžal Slaviša Stojanović.
 

PrvaLiga Telekom, 28. kolo

Sobota
16.30 Nafta : Interblock
16.30 Maribor : Drava
18.00 Domžale : HiT Gorica

Nedelja
16.30 Livar : Koper
16.30 Primorje : MIK CM Celje

Zmagi in prebujenje prvega strelca Daria Zahore (svoj strelski post je prekinil po slabih šestih mesecih) so dogodki, ki so razveselili domžalski tabor. Beg pred zasledovalci na vrhu lestvice bodo v soboto (18.00) poskušali nadaljevati proti HiT Gorici . "Težko sem čakal na njegove gole. Vesel sem zanj in za druge napadalce. Upam, da se nam je s to zmago odprlo. V tekmo bomo šli z veliko želje, volje in agresivnosti. Zanimajo nas le tri točke," je dejal trener Domžal Slaviša Stojanović , ki mu je najbrž odleglo. Kroničnega pomanjkanja zadetkov (šest golov v zadnjih sedmih tekmah) je, kot kaže, konec: "Potrudili se bomo, da bomo šli v tekmo z enako količino želje in agresivnosti kot v sredo. Vsaka tekma je poglavje zase, vsaka je izjemno težka. Zbrani moramo biti vseh 90 minut," je povedal domžalski strateg.

Domžalčani in Goričani se bodo v soboto srečali četrtič v sezoni. Dvakrat so zmagali Primorci, enkrat je bilo neodločeno. © Sportnet

 

Goričani in njihov strateg Darko Milanič se zavedajo, da vrtnice za ohranitev priključka z vrhom potrebujejo zmago: "Vseh devet preostalih tekem je za nas izjemno pomembnih v borbi za Evropo. Zavedamo se, da bo zelo težko. Zadnje čase delamo veliko napak v obrambi. Dosegamo veliko golov, a na žalost jih preveč dobimo." Nekdanji slovenski reprezentančni kapetan ve, da ga čaka naporna sobota: "Domžale so državni prvaki in vredni spoštovanja. Ne smemo se jih ustrašiti in ne bomo se jih. Fantje bodo dali vse od sebe, napak mora biti čim manj, v napadu pa upam, da bomo razpoloženi. Potem se lahko nadejamo uspeha." Zaradi kartonov bosta pri domačih počivala Siniša Janković in Darko Zec , pri gostih pa steber obrambe Gregor Balažic .

Na drugih tekmah 28. kola bo najbolj zanimivo v Ajdovščini , kjer v derbiju začelja gostujejo Celjani. Drugouvrščeni Koper gostuje v Ivančni Gorici pri razpoloženem Livarju, medtem ko se Interblock podaja v Lendavo k Nafti. Nenavadna tekma se obeta na Ptuju, kjer pa domača ekipa tokrat ne bo Drava , temveč Maribor , ki še vedno ne more igrati v Ljudskem vrtu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.