Šport > Nogomet
17 ogledov

Prvaki ostajajo v igri: šok v Münchnu!

Goran Pandev Yuto Juto Nagatomo gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslav
1/32
Žurnal24 main
Aktualni prvaki Inter Milan so bili na robu izpada, toda po izjemnem povratku v drugem polčasu jih je v četrtfinale na koncu poslal gol Gorana Pandeva (3:2). Proti Marseillu naprej tudi Man. United (2:1).

Aktualni prvak Inter Milan je šele kot drugo moštvo v zgodovini Lige prvakov preživel poraz na domači tekmi in se proti Bayernu v gosteh veselil napredovanja v četrtfinale. Neverjetno - Louisu van Gaalu je v sezoni 1995/96 sicer enak podvig uspel kot trenerju Ajaxa, tokrat pa je Nizozemec toliko let kasneje občutil usodo Panathinaikosa, ki ga je nekoč davno izločil v Atenah.

Izjemni Samuel Eto'o je Allianz Areno utišal že po štirih minutah igre, ko je v sicer zelo sumljivem (prepovedanem) položaju ušel branilcem Bayerna in matiral vratarja Thomasa Krafta. Bavarci niso prihajali do pravih priložnosti za izenačenje, a jih je v igro vrnila že druga zaporedna napaka vratarja gostov Julia Cesarja. Brazilec je namreč izpustil sicer soliden strel od daleč Arjena Robbna, najhitrejši na žogi pa je bil Mario Gomez, ki je s Cesarjem na hrbtu izvrstno zadel s hrbtom proti golu. Že deset minut kasneje je bil preobrat zaključen, ko je Robbnova podaja srečno prišla pred Thomasa Müllerja, nemški reprezentant pa ni grešil.

Bayern bi polčas lahko zaključil tudi z višjo prednostjo, če ne bi Cesar ubranil klasične "ena na ena" situacije s Franckom Riberyjem nekaj minut pred zaključkom, ali če ne bi po novi napaki vratarja z golove črte žoge srečno odbil Andrea Ranocchia. V drugem polčasu je moral Inter napasti, toda to mu dolgo časa ni najbolje uspevalo. Gomez bi s fantastičnim volejem (spet je dobro branil Cesar) kmalu povišal na 3:1, toda že praktično v naslednjem napadu je izenačil Wesley Sneijder. Celo noč izvrstni Eto'o mu je nastavil strel na robu kazenskega prostora, Nizozemec pa je neubranljivo zadel ob vratnico Krafta. Inter je še naprej nizal priložnosti in v 81. minuti je Sneijder praktično že zadel, a je Pandev nesrečno ustavil njegov projektil. Kljub vsemu se je Makedonec še pravočasno odkupil, ko je Eto'o zadržal Brena, preigraval po kazenskem prostoru in pripravil strel še Makedoncu, nekdanji napadalec Lazia pa ga je poslal pod prečko Bayerna za veliko zmago in napredovanje.

Grahek hitro raste: Hernándezov "dvojček" dovolj za United!
Manchester United, ki je med drugim nastopil brez branilcev Ria Ferdinanda in Nemanje Vidića, se je petič zapored uvrstil v četrtfinale Lige prvakov zahvaljujoč zmagi z 2:1 nad Marseillom na povratni tekmi osmine finala. Rdeči vragi so sami zabili vse ti gole. Dva v "pravo" mrežo Javier Hernandez – v 5. in 75. minuti -, enega pa v lastno Wes Brown.

Presrečni smo, bila je težka tekma. Vedeli smo, da so fizično močni, vendar menim, da smo zaslužili zmago.
Wayne Rooney za Skysports

Mehičan je odprl tekmo, kot si je United lahko le želel po mršavem remiju 0:0 na prvem srečanju. Ryan Giggs je v svojem slogu prodrl po levi strani, našel Wayna Rooneyja, ta pa samega pred vrati Hernandeza, ki je 15 minut pred zadnjim sodniškim žvižgom zadel še drugič. Tokrat sta mu z izvrstno akcijo postregla rezervist Antonio Valencia in Giggs. Wes Brown je v 82. minuti žogo pospremil v lastno mrežo. Marseille je sicer streljal proti vratom, a so žoge druga za drugo švigale mimo gola. V okvirju vrat so končale le tri.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Bayern München : INTER MILAN 2:3 (2:1) /1:0/
Gomez (21), Müller (31); Eto'o (4), Sneijder (63), Pandev (88)

MANCHESTER UNITED : Olympique Marseille 2:1 /0:0/
Hernandez (5, 75); Brown (82/a.g)

AB - z veliko začetnico je zapisana ekipa, ki je napredovala v četrtfinale
/X:Y/ - v poševnicah je izid prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.