Šport > Nogomet
9 ogledov

Prvaki začeli z zmago

Wayne Rooney je bil mož odločitve na Old Traffordu. Žurnal24 main
Wayne Rooney je angleškim prvakom Manchester Unitedu z edinim zadetkom proti Birmingham Cityju zagotovil zmagoviti začetek nove sezone v Premier ligi.
 

Ne spregletje!

Premier League in druge najmočnejše lige V ŽIVO na rezultati.zurnal24.si

Manchester United je na Old Traffordu gostil Birmingham City . Odločilni trenutek na srečanju je bil 11 minut pred koncem prvega dela igre. Portugalec Nani je podal v sredino, Wayne Rooney pa je z glavo zadel prečko. Žoga se je odbila nazaj do napadalca rdečih vragov, ki je v drugem poskusu rutinirano zadel mrežo nasprotnika. Branilci naslova so še daleč od prave forme, le sreči in nespretnosti napadalcev Birminghama pa se lahko zahvalijo, da so prvenstvo začeli z zmago. Prvič je za Manchester zaigral Michael Owen , ki je petnajst minut pred koncem zamenjal Bolgara Dimitarja Berbatova.

Drugouvrščeno moštvo angleškega nogometnega prvenstva v lanski sezoni Liverpool je na gostovanju v Londonu pri Tottenhamu doživel hladen tuš. Prvi je Liverpoolovega vratarja Pepeja Reino tik pred iztekom prvega polčasa premagal Benoit Assou-Ekotto . V 56. minuti je Liverpool po natančno izvedeni enajstmetrovki kapetana Stevena Gerrarda izenačil. Odločitev o zmagovalcu je padla tri minute kasneje, ko je branilec Sebastien Bassong , ki je v Tottenham pred tednom dni prispel iz Newcastla , z glavo postavil končni izid 2:1.

Tretjeuvršena ekipa lanske sezone Chelsea je v novo vstopila s polnim izkupičkom. Nogometaši Hull Cityja so varovancem Carla Ancelottija na začetku sicer nudili dober odpor in z golom Hunta v 28. minuti celo povedli, a vodstvo ni trajalo dolgo. Že devet minut kasneje je z eno od dveh mojstrovin na tekmi izenačil Didier Drogba , ki je zadel iz prostega strela. Tako je ostalo vse do 92. minute, ko se je gola z izvrstnim lobom Boaza Myhilla znova veselil nogometaš iz Slonokoščene obale in tako kronal premoč modrih. Na večini preostalih sobotnih tekem so zanimivo zmagali gostje. Med njimi tudi letos močno okrepljeni Manchester City , ki je z goloma novinca v svojih vrstah Adebayorja in Irelanda ugnal Blackburn , in Arsenal . Topničarji so s kar 6:1 razbili Everton . Dvakrat se je med strelce vpisal Cesc Fabregas . Vse boljšo formo pa kaže Eudardo , ki je v 89. minuti zabil zadnji zadetek Arsenala.

Angleško prvenstvo, 1. kolo:

Chelsea : Hull City 2:1 (1:1)
Drogba (37, 92); Hunt 28.

Ob 16.00:
Aston Villa : Wigan 0:2
Rodallega (31), Koumas (56)

Blackburn : Manchester City 0:2
Adebayor (3), Ireland (90)

Bolton : Sunderland 0:1
Bent (5)

Portsmouth : Fulham 0:1
Zamora (13)

Stoke City : Burnley 2:0
Shawcros (19), Jordan (AG)

Wolverhampton : West Ham 0:2
Noble (22), Upson (69)

Everton : Arsenal 1:6 (0:3)
Saha (92); Denilson (26), Vermaelen (37), Gallas (41), Fabregas (48, 70), Eduardo (89)

Manchester United : Birmingham 1:0 (1:0)
Rooney (34)

Tottenham : Liverpool 2:1 (1:0)
Assou-Ekotto (44), Bassong (59); Gerrard (59/11-m)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.