Šport > Nogomet
34 ogledov

Prvenec Velikonje, "dvojček" Šokote

Žurnal24 main
Maribor je v Velenju zlomil odpor Rudarja in spomladanski del sezone začel z zmago (4:2). Miran Pavlin po pol leta začel tekmo Kopra, ki je premagal Domžale (2:1). Dva gola Šokote za Olimpijo pri Gorici (3:1).

Premierni gol nekdanjega (in bodočega?) slovenskega reprezentanta Etiena Velikonje je na prvi ligaški tekmi v dresu Maribora odprl pot vijolicam do zmage nad Rudarjem, s katero so ohranili svoj rekordni niz nepremagljivosti in ostali na varni razdalji pred zasledovalci. Pravi junak je bil z dvema zadetkoma sicer hrvaški vezist Dejan Mezga, medtem ko so se Velenjčani dolgo časa dobro upirali, a jih je na koncu zlomila izključitev Fabijana Cipota, po kateri je prav Mezga postavil končni izid tekme.

Mariborčani so na štajerskem obračunu hitro povedli, ko je strel/predložek Mitje Vilerja srečno padel na nogo Marcosu Tavaresu, vodilni strelec vijoličastih pa v 16. minuti ni grešil. Velenjčani so na zaostali tekmi proti Olimpiji med tednom navduševali le na res redke trenutke, tudi tokrat pa so se morali za izenačujoči gol zahvaliti trenutku navdiha – Amel Mujakovič je s pomočjo prečke le nekaj minut pred koncem polčasa izenačil na 1:1.

Prednost knapov ni trajala dolgo, saj je sodnik Matej Jug že po nekaj minutah nadaljevanja dosodil enajstmetrovko v korist gostov, saj naj bi Nenad Novaković v kazenskem prostoru igral z roko. Mezga je bil zanesljiv z bele točke, v praktično naslednjem napadu pa je Velikonja še povišal vodstvo. Dragan Čadikovski je z glavo čez dobrih deset minut poskrbel za napeto končnico, ki pa jo je z drugim rumenim kartonom na tekmi prelomil izključeni Cipot. Mezga je z natančnim strelom od daleč nato kmalu odločil zmagovalca.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Šokota prekinil post, Olimpija preskočila Gorico
Hrvaški napadalec Tomo Šokota je zabil prvič po septembrski tekmi proti Triglavu (0:5) in se proti HiT Gorici v dresu Olimpije veselil šele drugega in tretjega zadetka, s katerima je prinesel zmago zmajem na Primorskem. Njegov uvodni zadetek v 23. minuti je že praktično v naslednjem napadu izničil Sandi Arčon, toda Dalibor Radujko je z drugim golom na dveh tekmah zeleno-bele spet vrnil v vodstvo. Šokota je nato v drugem polčasu skočil na odbitek Davorja Škerjanca in zabil še drugič, zmaji pa so na nezanimivi tekmi prišli do lahkih treh točk, s katerimi so na šestem mestu zamenjali prav Goričane.

Zmagoviti povratek Pavlina, dvoboj revnih Primorju
Koprski ideolog Miran Pavlin je po več kot pol leta spet začel tekmo Luke Kopra in se v postavo rumenih vrnil z zmago nad Domžalami (2:1). Prvič je ligaško tekmo v novem dresu začel tudi Konstantin Vassiljev in pristaniščniki so ob Kamniški Bistrici povedli po slabe pol ure igre, ko je prav po kotu Vassiljeva izjemen gol z volejem dosegel Marko Grižonič. V drugem polčasu je po lepi akciji Mitje Brulca nov gol v osebno statistiko vpisal zimzeleni Milan Osterc, nekaj nervoze v gostujoče vrste pa je vnesel zadetek domačega branilca Ivana Knezoviča v 71. minuti, toda drugouvrščeno moštvo lige ni zmoglo povratka. Koprčani so se jim na tretjem mestu zdaj približali na vsega štiri točke.

Dvoboj obubožanih v Lendavi je z goloma Jake Ihbeisheha in Amerja Jukana dobilo Primorje (2:1). Tudi Prekmurci so prek Vedrana Vinka znižali v zaključku tekme, toda točke si do konca niso pristreljali in ostajajo peti. Prvo spomladansko kolo sta v nedeljo z medsebojnim obračunom zaključili ekipi Triglava in Celja. V Kranju gledalci niso videli zadetkov.

Lestvica:
1. Maribor 48 točk
2. Domžale 37
3. Koper 33
4. Rudar 25
5. Nafta 25
6. Olimpija 24
7. Gorica 23
8. Triglav 21
9. CM Celje 19
10. Primorje 19

Slovenska liga, 20. kolo: 

Rudar Velenje : Maribor 2:4 (1:1)
Mujakovič (43), Čadikovski (68); Tavares (16), Mezga (52/11-m, 87), Velikonja (55)
RK: Cipot (83/Rudar)

Domžale : Luka Koper 1:2 (0:1)
Knezovič (71); Grižonič (27), Osterc (64)

Nafta Lendava : Primorje 1:2 (0:1)
Vinko (81); Ihbeisheh (29), Jukan (69/11-m)

HiT Gorica : Olimpija Ljubljana 1:3 (1:2)
Arčon (26); Šokota (23, 50), Radujko (32)

Triglav Gorenjska : CM Celje 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.