Šport > Nogomet
23 ogledov

Prvenec Velikonje za Cardiff

Olimpija-maribor velikonja džafić Saša Despot
Etien Velikonja, ki se je pred kratkim iz Maribora preselil na Otok, je v soboto ob zmagi Cardiff Citya proti Newcastle Unitedu zabil svoj prvenec v dresu valižanskega kluba.

Etien Velikonja se je odlično znašel na Otoku, kamor se je pred kratkim preselil iz Maribora. Novogoriški nogometni dragulj je namreč na prijateljskem srečanju proti Newcastle Unitedu prišel do prvenca v dresu Cardiff Cityja.

Velikonja je obračun proti premierligašu začel na klopi in v igro prišel v 33. minuti, ko so njegovi soigralci že povedli s 3:0. V razmaku od 16. do 26. minute sta zadela Aron Gunnarsson (dvakrat) in Joe Ralls. Srakam, za katere je Haris Vučkić igral od 46. minute, je nekaj upanja z zadetkom iz najstrožje kazni v 49. minuti vlil Shola Ameobi, a nato jih je v 76. minuti s prvim zadetkom za Cardiff dokončno pokopal Velikonja.

Newcastle je sicer nastopil brez "prvokategornikov" Papissa Cisseja, Demba Baja, Yohana Cabayea in Hatema Ben Arfe, kljub temu pa teden dni pred začetkom Premier League visok poraz proti Cardiffu ni preveč razveselil stratega Alana Pardewa.