Šport > Nogomet
14 ogledov

Prvi od treh v rokah Interja

1/11
Žurnal24 main
Italijanski pokalni prvak je postal Inter, ki je v rimskem finalu z 1:0 ugnal Romo. Mož odločitve je bil Diego Milito. Francesco Totti je dobil rdeči karton, po tekmi pa je sledilo nekaj "prerivalnih" scen.

Moštvi sta sicer dosegli tri gole, a vsako po enega iz nedovoljenega položaja. Rimljani so sicer v drugem delu napadali in imeli prek Mirka Vučinića in Juana dve lepi priložnosti, a brez konkretizacije. Še več, postajali so vse bolj živčni, Francesco Totti, ki je srečanje začel na klopi, pa je tako dobil neposredni rdeči karton zaradi brutalnega brcanja Maria Balotellija od zadaj. Po koncu srečanja je sledilo še nekaj scen s prerivanjem, brcanjem, pohojanjem, držanjem za vrat in podobnim, a je slavje modro-črnih vseeno prevladalo. Slavje za Inter dobiva še večjo veljavo, ker sta se med tekmo poškodovala Ivan Cordoba in Wesley Sneijder. Reneja Krhina in Vida Belca ni bilo v ekipi.

"Osvojili smo prvega od treh pokalov. Pričakujemo še ostala dva," je dejal strelec zmagovalnega zadetka Milito in dodal, da bo pokalni naslov Interju dal krila pred pred prvenstveno tekmo proti Chievu.

Trener Interja Jose Mourinho, ki je ostal brez Wesley Sniejder, ki se je zaletel z Nicolasom Burdissom in moral zapustiti igro, je po prejetju pokala za zmagovalce dejal: "To je bila trda tekma od samega začetka. Za nameček smo ostali brez Sneijderja. vseh 90 minut smo bili agresivni. Ko smo zadeli smo dobro nadzorovali igro. Sicer nismo zadeli še drugič, so pa nam pomagali nogometaši Rome, ki so izgubili glavo."

Trener poražene ekipe Claudio Ranieri je dejal, da Roma ni našla igre s katero je nerazzurre premagal v Serie A: "Kaznovali so nas v trenutku nepazljivosti. Slava gre zmagovalcu, vsekakor pa se do konca prvenstva ne nameravamo predati."

Inter, za katerega je to šesti pokalni naslov v zgodovini, ima sicer na lestvici Serie A pred Romo dve točki prednosti dve koli pred koncem.

Italijanski pokal, finale:


Roma : Inter 0:1 (0:1)
Milito (40)
RK: Totti (88)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.