Šport > Nogomet
11 ogledov

Prvi poraz Argentine

Lionel Messi bo gavče lahko zastopal tudi v Pekingu. Žurnal24 main
V četrtem kolu južnoameriških kvalifikacij za uvrstitev na SP 2010 je v torek prvi poraz doživela Argentina, ki je v Kolumbiji izgubila z 1:2. Venezuela je doma s 5:3 premagala Bolivijo.
 

Kvalif. za SP, 4. kolo

Kolumbija : Argentina 2:1
Venezuela : Bolivija 5:3

Pred 60.000 gledalci na stadionu El Campin je kazalo na uspeh Argentine , ki jo je v 36. minuti v vodstvo popeljal Lionel Messi . Po menjavi strani so dotlej nepremagani Kolumbijci prevzeli pobudo in se z goloma Rubena Daria Bustosa s prostega strela in Daria Morena na koncu veselili zmage. Argentina je od 25. minute igrala z desetimi nogometaši, saj je bil Carlos Tevez izključen.

Dario Moreno, strelec za Kolumbijo © AFP

 
Venezuela je visoko ugnala Bolivijo . Slednji so v kočljivem položaju, saj so v štirih tekmah osvojili vsega točko. Za zmagovalce so zadeli Daniel Arismendi (dvakrat), Alejandro Guerra ter Giancarlo Maldonado (dvakrat). Za Bolivijo, ki je bila do 81. minute blizu zmage, sta zadela Marcelo Martins (dvakrat) in Juan Carlos Arce .

Argentinci so v prvih treh nastopih zabeležili zmage, a tudi po porazu v Bogoti ostajajo na prvem mestu, s katerega bi jih z zmago v Čilu lahko izrinil le Paragvaj in prezimil na vrhu. Kolumbija se je prebila na drugo mesto. V sredo so na sporedu še zadnji letošnji obračuni: Brazilija - Urugvaj, Čile - Paragvaj in Ekvador - Peru. Prvi štirje se bodo na SP uvrstili neposredno, petouvrščeno ekipo pa čakajo dodatne kvalifikacije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.