Šport > Nogomet
21 ogledov

Prvi profesionalni klub na kubanski tleh po letu 1999

pele EPA
V torek se bosta v Havani pomerila kubanska nogometna reprezentanca in ameriški klub New York Cosmos

New York Cosmos, nekdanja ekipa slovitega brazilskega zvezdnika Peléja, bo prvi ameriški profesionalni klub, ki bo igral na kubanskih tleh po letu 1999, na tekmi pa pričakujejo tudi mitskega Brazilca, enega najboljših nogometašev vseh časov.

Po informacijah iz New York Cosmosa bo Pelé v Havano priletel skupaj s klubom, ogledal pa si bo tudi tekmo. Brazilec je brez dvoma najbolj zaslužen, da so se onkraj luže v času, ko je še sam navduševal in igral v ZDA, začeli spremljati nogomet.

New York je trenutno v dobri formi, saj je v zgodovini kluba najbolje začel sezono; ima pet zmag in tri poraze v osmih tekmah, navdušujeta pa nekdanji zvezdnik španske reprezentance Real Madrida, napadalec Raúl González, ter brazilski vezist Leonardo Fernandes.

"Navdušeni in počaščeni smo, da bomo del zgodovinske poti na Kubo. Potovanje je življenjsko za igralce, osebje in ekipo. To je tudi bonus za našo neporaženo ekipo, ki ima priložnost, da se dokaže na nacionalni televiziji proti zelo dobri kubanski reprezentanci," je povedal direktor Cosmos Erik Stover.

Zadnja ameriška profesionalna ekipa, ki je igrala na Kubi, je bila leta 1999 bejzbolska ekipa Baltimore Orioles, Chicago Sting pa je bila zadnja ameriška nogometna ekipa, ki je igrala na Kubi, leta 1978.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.