Šport > Nogomet
25 ogledov

Prvi spori pred El Clásicom

Vsak si želi igrati ob svojem terminu, toda kdo bo prevladal? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Še mesec dni nas loči od prvega španskega derbija letošnjega leta, že se na relaciji Barcelona – Madrid kuha spor. Zaradi katalonskih volitev želi Barça igrati 29. novembra (v ponedeljek), Real pa dva dni prej.
Ne verjamem v ponedeljkove tekme. Nogomet je za konec tedna!
Victor Valdés

Še pred prvim letošnjim El Clásicom, večnim derbijem med španskima velikanoma Barcelono in Real Madridom, so se pojavile resne težave. Zaradi katalonskih volitev, ki bodo na sporedu 28. novembra (nedelja), želijo domačini tekmo z osovraženimi Madridčani na Camp Nouu odigrati ob nenavadnem terminu – v ponedeljek –, medtem ko je želja belega baleta sobota. V španskem prvenstvu so šele letos uvedli "revolucionarno" igranje na začetku tedna, ko je na sporedu eno srečanje, saj so na Iberskem polotoku do zdaj vedno brcali le ob vikendih.

Ponedeljek ni vreden tekme Barça – Madrid!
Jorge Valdano

Ponedeljkov termin nima veliko privržencev, saj sta proti njemu nastopila tako Barcelonin vratar Victor Valdés kot tudi Realov generalni direktor Jorge Valdano. "Ne verjamem v ponedeljkove tekme," je dejal Valdés. "Nogomet je za konec tedna!" Valdano je pristavil: "Ponedeljek ni vreden tekme BarçaMadrid!"

Kot lahko sklepate, obe moštvi branita svoje interese. Real med tednom (v torek) gostuje pri Ajaxu, medtem ko Barcelona svojo tekmo v Ligi prvakov igra dan kasneje v nekajkrat bolj oddaljenih Atenah proti Panathinaikosu. Lahko si mislite, da bi si Katalonci po mučnem gostovanju v Grčiji želeli več kot zgolj dva dni počitka pred največjo tekmo sezone, za nameček pa je svoj pisker pristavil še lastnik televizijskih pravic Mediapro. Igranje ob tržno nezanimivem ponedeljku jim seveda niti malo ne diši ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.