Šport > Nogomet
36 ogledov

Prvi trening: Thiago že prijatelj s Shaqirijem

Thiago Alcantara Bayern München priprave trening
1/9
EPA
Okrog 2.500 navijačev je na njegovem prvem treningu po prihodu v München pozdravilo novega Bayernovega vezista Thiaga Alcântaro.

Le tri dni po uradni objavi prestopa iz Barcelone je kapetan mlade španske reprezentance Thiago Alcântara med prvimi prišel na zelenico Bayernovega športnega centra v Münchnu, kjer ga je še posebej prijateljsko spremljal stari znanec Xherdan Shaqiri.

Švicarski reprezentant se je s produktom Barçine nogometne šole seveda redno srečeval na tekmah mladih reprezentanc, kvalitet kosovskega vezista pa na svoji predstavitvi v Münchnu ni mogel prehvaliti niti Alcântara.

Schweinsteiger blizu popolnega okrevanja

Veliko navijačev se je na treningu pojavilo z njegovim novim dresom s številko šest, ki bo nadomestila enajstico, s katero je za svoj okus (pre)redko navduševal privržence na Camp Nouu. Barcelona naj bi od njegove prodaje zaslužila okrog 25 milijonov evrov, kar je rekord, ko gre za prodaje nogometašev, ki so zrasli v njeni šoli.

Thiago je na Säbener Strasse prvič po več kot letu dni spet treniral pod taktirko nekdanjega trenerja Josepa Guardiole, ki še vedno ne more računati na Brazilca Luiza Gustava in Danteja ter poškodovanega Maria Götzeja.

Večji del treninga je na navdušenje Bayernovih navijačev opravil tudi domači heroj Bastian Schweinsteiger, ki je po operaciji na koncu zadnje sezone predčasno zapustil priprave "FC Hollywooda" v Trentinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.