Šport > Nogomet
39 ogledov

Končno prvi: Cristiano z novo pogodbo kot Eto'o

Postiga Ronaldo Hrvaška Portugalska pričeska letalo avion prijateljska tekma Instagram
Španski športni dnevnik AS razkriva podrobnosti nove pogodbe, ki jo Real Madrid ponuja svojemu prvemu zvezdniku Cristianu Ronaldu. Portugalcu se ponudba v Madridu izteče leta 2015, klub pa mu ponuja triletno podaljšanje in dvig plače, ki bi bila primerljiva tisti, ki jo v Rusiji zasluži najbolje plačani nogometaš sveta − Kamerunec Samuel Eto'o.

Predsednik kluba Florentino Pérez želi svojega prvega zvezdnika pri Real Madridu, Portugalca Cristiana Ronalda, spremeniti v najbolje plačanega nogometaša na svetu, piše madridski športni dnevnik AS.

Ronaldo, ki že dalj časa zaostaja za najbogatejšimi kolegi v svetu nogometa, tudi večnim rivalom Lionelom Messijem, bi po novem zaslužil 20 milijonov evrov neto na sezono, kar je primerljivo s trenutno številko ena Samuelom Eto'ojem, nekdanjim članom Reala in Barcelone, ki je pri Anžiju Mahačkali v ruski ligi trenutno najbolje plačani nogometaš na svetu.

"Pri Madridu so imeli na začetku namero Cristianu ponuditi 15 milijonov neto na sezono, ampak v klubu vedo, da bo 'crack' želel pet milijonov več od te vsote," pišejo pri AS. "Od tu dalje ga bo potrebno še prepričati, da v Madridu ostane do leta 2018 (njegova pogodba se izteče leta 2015), za vse skupaj pa bo Madrid zapravil 166 milijonov."

80 milijonov za igralca, 86 davkariji

Teh 166 milijonov se bo razdelilo po naslednjem kopitu − Ronaldova trenutna pogodba, za katero še velja "zakon Beckham", je obdavčena s 24 %, nova pogodba pa mu bo po spremembah španskih predpisov odvzela kar 52 % plače.

V naslednjih dveh sezonah, ki so mu še ostale po stari pogodbi, bo po novem zaslužil po deset milijonov več na sezono, 20 milijonov več pa za vsako od treh sezon, za katero bo podaljšal (skupno 60 milijonov). To bo Ronaldu prineslo 80 milijonov evrov neto zaslužka, 48 % celotnih izdatkov Reala za svojega zvezdnika. Preostalih 86 milijonov bo šlo na račun države.

Zmanjšati želi pravice kluba

Ronaldo je trenutno deseti najbolje plačani nogometaš na svetu za Eto'ojem (Anži Mahačkala/20 milijonov evrov neto), Lionelom Messijem (Barcelona/18), Zlatanom Ibrahimovićem (Paris Saint-Germain/14,5), Waynom Rooneyjem (Manchester United/13,8), Yayo Touréjem (Manchester City/13), Sergiem Agüerom (Manchester City/12,5), Davidom Silvo (Manchester City/12) in Fernandom Torresom (Chelsea/10,8).

Pogajanja bodo nanesla tudi na pravice do Ronaldove podobe, pri čemer si Portugalec želi zmanjšati odstotek kluba. Trenutno sam razpolaga s 40 %, njegov zastopnik Jorge Mendes s podjetjem Gestifute 20 %, Real pa 40 %. Cristiano želi svoj delež povišati na 60 % ravno na račun Madrida, ki bi mu tako ostalo zgolj 20 %.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.