Šport > Nogomet
14 ogledov

Prvič v popolni postavi

Žurnal24 main
V soboto proti Albaniji in prihodnjo sredo proti Nizozemski. Slovenska nogometna reprezentanca se že tretji dan pripravlja na naslednji dve kvalifikacijski tekmi za EP 2008. Prvič z vsemi močmi.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto proti Albaniji odigrala 10. tekmo v kvalifikacijah za EP v Avstriji in Švici. Izbranci Matjaža Keka so v skupini G na 4. mestu z 10 točkami, zbrali so 3 zmage, 5 porazov in remi. Albanija je s tekmo manj in točko zaostanka mesto za nami. V vodstvu je Romunija .


Matjaž Kek lovi četrto zmago na klopi naše reprezentance. © Saša Despot

 
Čeprav sta obe reprezentanci tudi teoretično že izpadli iz boja za uvrstitev na Euro prihodnje leto, bo dvoboj v Celju zelo pomemben. Po zasedanju Izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (UEFA) v Carigradu je tekma dobila novo razsežnost. Ekipi se bosta namreč potegovali za boljši položaj pred žrebom kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki. Naši, ki so v zadnjem času napredovali za 19 mest, so zdaj na predzadnjem mestu v 4. kakovostnem razredu, zadnja je Albanija. V soboto torej ne bo šlo le za 4. mesto v skupini G, pač pa tudi za boljše izhodišče pred naslednjim mundialom.

Slovenija se je doslej z Albanijo srečala trikrat. Prvič junija 1999 v kvalifikacijah za EP 2000. V Tirani so z golom Zlatka Zahoviča zmagali naši. Avgusta istega leta sta se reprezentanci srečali za Bežigradom. Nova zmaga Slovenije z 2 : 0. Strelca pa spet Zlatko Zahovič in Milan Osterc . Konec marca letos je bil zadnji medesebojni obračun v Skadru. Uradni debi Matjaža Keka na selektorskem stolčku se je končal brez golov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.