Šport > Nogomet
27 ogledov

Prvo dejanje: srečen remi Reala!

Marcelo Daniel Alves prekršek prekrsek enajstmetrovka 11-metrovka penal
1/25
Žurnal24 main
Na prvem izmed štirih "El Clásicov" v manj kot treh tednih sta Real Madrid in Barcelona remizirala (1:1). Katalonci so dolgo vodili po golu Lionela Messija iz enajstih metrov. Podarjeno izenačenje Ronalda.
Puyol iz igre zaradi krča, Real v sredo brez izključenega Albiola!
Čudežni povratnik v postavo Barcelone Carles Puyol ni končal tekme na Bernabéu, potem ko se je sredi drugega polčasa prijel za mišico. Kljub vsemu naj ne bi šlo za novo poškodbo, saj je igro zapustil preventivno zaradi krča. Rdeči karton Raúlu Albiolu pomeni, da je branilec suspendiran za sredin "El Clásico" v finalu španskega pokala.

Barcelona je na drugem ligaškem "El Clásicu" letošnje sezone remizirala na Santiagu Bernabéu pri Real Madridu in naredila velik korak proti ubranitvi naslova. Dejstvo, da prednost Kataloncev pred zadnjimi tekmami sezone ostaja velikih osem točk, pa je po novem turbulentnem derbiju ostala kar malce v senci ostalih dogodkov. Raúl Albiol je v 52. minuti  zrušil Davida Villo in si prislužil še izključitev, Lionel Messi pa je iz enajstih metrov zabil svoj prvi gol na 12. tekmi proti ekipam Joséja Mourinha. Toda drame še ni bilo konec, saj je Marcelo s teatralnim vložkom izsili najstrožjo kazen za Real, ki jo je osem minut pred koncem za svoj premierni gol proti Barceloni uspešno izvedel Cristiano Ronaldo.

GALERIJA S SANTIAGA BERNABÉUA

Že uvod v tekmo je bil spektakularen, saj se je kapetan Barçe Carles Puyol čudežno in povsem nepričakovano vrnil v prvo postavo Kataloncev. Mourinho se je odločil za "milansko" taktiko z destruktorjem Pepejem na položaju zadnjega veznega, kar je uspešno dušilo kreacijo Barcelone. Katalonci so si kljub vsemu pripravili prvo večjo priložnost, ko je po vsaj dvominutnem neprekinjenem podajanju sam pred Ikerja Casillasa prišel Messi, a ga s svojim novim najljubšim (?) udarcem - lobom - ni uspel premagati. David Villa je v 26. minuti padel ob posredovanju Casillasa, toda sodnik César Muñiz Fernández ni pokazal na belo točko. Tokrat upravičeno.

Beli balet je v prvih 45 minutah zelo očitno stavil zgolj na protinapade, ki pa so resnejše sadove začeli dajati šele proti koncu polčasa. Ronaldo je v 34. minuti ostal povsem sam pred Victorjem Valdésom, a je njegov poizkus v zadnji stotinki blokiral Adriano. Prav Brazilec je bil na koncu nepričakovani junak prvega dela, saj je v eni zadnjih akcij polčasa po podaji iz kota preprečil gotov zadetek Ronalda, ki je ostal sam na drugi vratnici, Messi pa je le kakšno minuto prej nanizal Realove branilce, toda Casillas mu je strel z levico ubranil.

Drugi polčas se je začel brez sprememb pri obeh moštvih, takoj pa je zelo resno zapretil Real. Ronaldo je hitro padel na idealnem položaju za prosti strel, ga dobil, nato pa z natančnim strelom že premagal Valdésa, ki pa ga je rešila vratnica. Odgovor je bil hiter in boleč: Villa je pobegnil nepazljivemu Raúlu Albiolu, branilec španske reprezentance pa je svojega kolega zaustavil s pravim rokoborskim prijemom, še prej pa igral z roko v kazenskem prostoru. Enajstmetrovka za učbenike, izključitev za Albiola, žogo pa je mimo Casillasa za 1:0 poslal Messi.

A kot se rado zgodi z Mourinhovimi ekipami (spomnimo se Interja), so z desetimi nogometaši igrali veliko bolje. Prihod razpoloženega Mesuta Özila je povzročal nemalo preglavic Barceloni na desnem boku, toda še prej je Xavi Hernández z roba kazenskega prostora oplazil Casillasovo prečko, Pepe pa je na drugi strani po novem nebeškem skoku Sergia Ramosa zgrešil iz neposredne bližine. Real je za izenačenje kljub vsemu potreboval kanček sreče, saj je Marcelo v 81. minuti hitro padel po startu Daniela Alvesa, najstrožjo kazen pa je z natančnim strelom v zgornji kot izkoristil Ronaldo.

Velike priložnosti za zmagoviti gol sta do konca tekme zapravili obe moštvi - Casillas je pravočasno zaprl Villo, ki je spet pobegnil njegovim branilcem, Messi pa je streljal prek praznih vrat, Sami Khedira pa bi kmalu postal veliki junak s šele prvim golom za novi klub, a je po hitri akciji Özila in Emmanuela Adebayorja streljal samo v roke Valdésu. Zadnja priložnost je na žalost Kataloncev padla na noge (ali bolje rečeno - prek noge) Villi, ki bi bil povsem sam pred Casillasom, a si ni uspel zaustaviti rutinske visoke žoge.

Lestvica:
1. Barcelona 85 točk
2. Real Madrid 77
3. Valencia 63
4. Villarreal 57
5. Bilbao 48
6. Sevilla 46
7. Atletico 46
...
18. Zaragoza 33
19. Hercules 30
20. Almeria 26

Španska liga, 32. kolo: 

Getafe : Sevilla 1:0 (0:0)
Miku (76)

Malaga : Mallorca 3:0 (2:0)
Fernandez (26), Baptista (40, 57)

Ameria : Valencia 0:3 (0:0)
Soldado (51), Stankevičius (67), Alba (81)

Real Madrid : Barcelona 1:1 (0:0)
Ronaldo (82/11-m); Messi (53/11-m)
RK: Albiol (52/Madrid)

Deportivo : Racing 2:0 (1:0)
Lassad (45), Xisco (48)

Levante : Hercules 2:1 (2:0)
Suarez (5), Juanlu (43); Trezeguet (82)

Real Sociedad : Sporting Gijon 2:1 (1:0)
Griezmann (32, 79); Miguel (69)

Osasuna : Athletic Bilbao 1:2 (0:0)
Sola (51); Llorente (69), Muniain (90)
RK: Sergio (87/Osasuna); Muniain (90)

Espanyol : Atletico Madrid 2:2 (1:1)
Osvaldo (38, 58); Koke (2), Agüero (49)

Villarreal : Zaragoza 1:0 (0:0)
Rossi (71/11-m)
RK: Uche (90/Zaragoza)

César Muñiz Fernández
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.