Šport > Nogomet
26 ogledov

Prvo kolo brez presenečenja

Luka Majcen je prispeval enega od štirih zadetkov Interblocka ob zmagi proti Hot Žurnal24 main
Čeprav so pokalna tekmovanja sinonim za presenečenja, je prvo kolo Hervis pokal Slovenije minilo brez kakšnega presenetljivega izida. Napredovali so vsi prvoligaši.

Prvo kolo tekmovanja za Hervis pokal Slovenije v nogometu je minilo brez večjih presenečenj. V nadaljevanje tekmovanja so se prebili vsi prvoligaši, ki so zaigrali že v uvodnem delu tekmovanja. Že v torek so se v 2. kolo prebile Domžale, v sredo pa so jim sledili še Rudar, Nafta, Primorje, Triglav Gorenjska in Celje.

Najvišjo zmago 1. kola sta dosegla Primorje, ki je s 4:0 v gosteh premagalo Vratko Dogoše, in nekdanji pokalni prvak Interblock, ki je z enakim izidom slavil proti Hotizi La Storia.

V ajdovskem dresu se je z dvema zadetkoma izkazal Saša Aleksander Živec, ob njem pa sta zadela še Tim Lo Duca in Danijel Letonja, ki je zabil avtogol. Interblocku pa so zmago zagotovili Matic Fink, Simon Vida, ki je zadel lastno mrežo, Luka Majcen in Filip Valenčič.

Šele po podaljšku je napredoval velenjski Rudar, ki je na koncu s 3:1 – redni del se je končal z 1:1 – ugnal Tromejnik. Podaljšek je odločil tudi dvoboj med Virsom Bistrico in Aluminijem, na koncu so s 4:2 napredovali nogometaši iz Kidričevega.

Po svoje je bil zanimiv tudi obračun med Krko in Ah Mas Techom. Gosti so zmagali s 5:2, vseh pet golov pa so dosegli že v prvem polčasu. Tekme se bo nerad spominjal Krkin nogometaš Žan Kramar, ki je v 36. in 39. minuti premagal svojega vratarja.

Hervis pokal Slovenije, prvo kolo:

Malečnik : Domžale 1:4 (1:4)
Labod Drava : Roltek Dob 2:4 (0:2)
Tromejnik G.-Kalamar : Rudar Velenje 1:3 (0:0, 1:1)
Hotiza La Storia : IB Interblock 0:4 (0:2)
Brda : Nafta Lendava 2:4 (1:2)
Virs Bistrica : Aluminij 2:4 (0:2)
Zavrč : Mura 05 4:3 (0:2)
Vratko Dogoše : Primorje 0:4 (0:1)
Dravinja Kostroj : Garmin Šenčur 1:0 (1:0)
Epic Eco Postojna : Triglav Gorenjska 0:3 (0:1)
Krka : AH Mas Tech 2:5 (1:5)
Krško : CM Celje 1:2 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.