Šport > Nogomet
5 ogledov

PSG položil orožje

Toulouse velja za največje presenečenje sezone. Žurnal24 main
Nogometaši Lyona so se v 16. kolu Ligue 1 z Valenciennesom razšli brez golov. Podobno se je v nedeljo končal obračun med Toulousom in Marseillom. PSG je klonil pri Rennesu.
 

Francija, 16. kolo

Auxerre : Monaco 0:1
Le Havre : Nantes 0:2 
Le Mans
: Caen 2:0
Lille : Lorient 1:1
Lyon : Valenciennes 0:0 
Sochaux : Bordeaux 0:0
Nancy : St. Etienne 1:2
Toulouse : Marseille 0:0
Rennes
: PSG 1:0

Preloženo:
Nice : Grenoble

Najbolj zanimivo nedeljsko srečanje v Ligue 1 je bilo ob gostovanju St. Etienna pri Nancyju. Gostje so hitro povedli prek Paula Machada in Davida Gigliottija ter imeli po izključitvi vratarja gostiteljev Gennara Bracigliana igralca več na igrišču, a so po zadetku Issiarja Die trepetali za vse tri točke vse do konca srečanja. Marseille je na južnem derbiju remiziral pri Toulousu, skok na drugo mesto prvenstvene lestvice pa je uspel Rennesu. Z zadetkom s 25 metrov v mrežo PSG-ja je bil na derbiju dneva tik pred odmorom uspešen  Bruno Cheyrou. Strelec edinega zadetka je po tekmi dejal: "Lepo je premagati tako eminentno ekipo. Škoda, da nismo dokončno odločili zmagovalca v drugem delu še z enim zadetkom. Tukaj so naše rezerve in dobro je vedeti, da še lahko napredujemo." 

Sobotno srečanje na Gerlandu je Lyon začel brez udarnega dvojca Karim Benzema (poškodba) - Juninho (kazen). Sedemkratni francoski prvaki so imeli večji del srečanja žogo v svoji posesti (57:43), a je njihove nalete obramba Valenciennese zaustavljala tudi s pomočjo razmočenega igrišča, ki gostiteljem, pri katerih je v konici napada igral Fred, ni omogočala hitre kombinatorne igre. Udeleženci Lige prvakov so do najlepše priložnosti na tekmi prišli po odmoru, ko je brazilski napadalec  Fred stresel vratnico, Ederson pa je bil kmalu za tem za las premalo natančen ob strelu z roba kazenskega prostora. Po tekmi je strateg sedemkratnih prvakov Claude Puel dejal: " Pred srečanjem sem sodnika vprašal, ali je mogoče, da se srečanje preloži, a je na vsak način želel izpeljati tekmo. Bilo je zelo nevarno, k sreči so se igralci izognili poškodb." 

Ederson je bil blizu zadetka za Lyon v nemogočih vremenskih razmerah. ©  Reuters

 
Najbolj zanimivo srečanje za slovenske ljubitelje nogometa je bilo na Stade Bonalu, kjer sta se tudi Sochaux in Bordeaux razšla z remijem brez zadetkov. Organizator igre gostov  Yoann Gourcuff  si je poškodoval mišico že na ogrevanju.  Bojan Jokič je odigral celotno srečanje, Valter Birsa ni bil v kadru gostiteljev za tekmo. Do zmage na gostovanju pri Auxerru je prišel Monaco . Za prvo zmago moštva iz kneževine pri Auxerru v zadnjih osmih letih je v osredjem delu prvega polčasa edini zadetek na srečanju zabil Nikola Pokrivač. Nekdanji član Varteksa in Dinama je bil natančen s strelom s 25 metrov. V derbiju dna prvenstvene razpredelnice je  Nantes z zadetkoma Filipa Djordjevića in Davida De Freitasa v drugem polčasu ugnal  Le Havre . Po podobnem scenariju kot v Normandiji se je končalo tudi srečanje v Le Mansu , kjer so gostitelji na krilih Modiba Maíge in Gervinha strli odpor Caena . Srečanje Nice in Grenobla je bilo preloženo, saj je bilo igrišče po močnem nalivu na Azurni obali popolnoma poplavljeno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.