Šport > Nogomet
10 ogledov

PSV brez trenerja, menja ga pomočnik Cocu

Cocu Van der Sar nagrada za dosežke v nizozemskem nogometu Nizozemska
1/3
EPA
Trije zaporedni porazi PSV Eindhovna, med katerimi sta tudi domači debakel proti Twenteju (2:6) in evropski poraz proti Valencii (2:4), so odnesli trenerja Freda Ruttna. Nov trener kluba slovenskega reprezentanta Tima Matavža je v ponedeljek postal njegov dosedanji pomočnik Phillip Cocu.

Iz PSV Eindhovna so v ponedeljek sporočili, da so prekinili sodelovanje s trenerjem Fredom Ruttnom. Rutten je klub, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž, dolgo časa držal na vrhu nizozemske Eredivisie, a je ekipa iz Philipsovega mesta na zadnjih treh tekmah doživela tri visoke poraze, po Twenteju (2:6) in Valencii (2:4) pa je bilo za glavnega trenerja usodnih 1:3 proti NAC Bredi na nedeljski ligaški tekmi.

Legionarski vikend: prvenec Krhina v Serie A

Ruttna, ki je k PSV prišel julija leta 2009, potem ko je že vodil Twente in Schalke 04, bo do konca sezone zamenjal njegov dosedanji pomočnik Phillip Cocu. Nekdanji vezist Barcelone in nizozemski reprezentant je v Eindhovnu preživel šest let in s klubom osvojil štiri naslove prvaka, od igranja pa se je kot njihov igralec uradno poslovil leta 2009. Cocu bo klub prevzel na četrtem mestu nizozemske lige, kjer PSV za štiri točke zaostaja za vodilnim AZ Alkmaarjem, v četrtek pa na povratni tekmi osmine finala Evropske lige gosti Valencio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.