Šport > Nogomet
13 ogledov

PSV z golom Matavža v polfinale pokala

matavž slovenska nogometna reprezentanca slovenija zda Anže Petkovšek
PSV Eindhoven slovenskega reprezentančnega napadalca Tima Matavža se je v četrtek zvečer proti NEC Nijmegnu uvrstil v polfinale nizozemskega pokala (3:2). Matavž je zabil za 2:1 po lepi akciji, s čimer se je podpisal že pod svoj 15. zadetek za PSV.

PSV Eindhoven se bo po domači zmagi nad NEC Nijmegnom za finalno vstopnico v nizozemskem pokalu pomeril s Heerenveenom. Izvrstni Belgijec Dries Mertens je zabil za domače vodstvo po vsega petih minutah igre, a je za goste deset minut kasneje izenačil Nick van der Velden. Slovenski reprezentant Tim Matavž je mojstrsko zaključil akcijo Ole Toivonena in Kevina Strootmana ter štiri minute pred koncem polčasa zabil že svoj 15. zadetek v majici PSV, prav Strootman pa je s tretjim golom še pred iztekom prvega dela na videz pokončal upe gostov.

Po dveh golih Združenim državam Amerike je bil to že deseti Matavžev gol na zadnjih enajstih tekmah za klub in državo v vseh tekmovanjih. Nijmegen se kljub vsemu ni predal, po kar nekaj priložnostih so uspeli znižati v sodnikovem podaljšku, slab drugi polčas pa ni prinesel spremembe rezultata. V drugem polfinalu se bosta pomerila AZ Alkmaar in Heracles Almelo.

Nizozemski pokal (KNVB Beker), četrtfinale:

PSV Eindhoven : NEC Nijmegen 3:2 (3:2)
Mertens (5), Matavž (41), Strootman (43); Van der Velden (15), Schone (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.