Šport > Nogomet
22 ogledov

Pušnik: "Krivdo prevzemam na svoja pleča"

Marijan Pušnik Katarina Ponjavić
S sinočnjim porazom v Celju so se razblinile sanje ljubljanske Olimpije o lovu na dvojno krono. Trener vodilne zasedbe domačega prvenstva Marijan Pušnik po porazu ni zganjal panike, a je vseeno namenil nekaj pikrih svojim nogometašem.
"Nekateri posamezniki se bodo morali zamisliti nad svojim pristopom in odnosom do klubskega grba. Krivdo za izpad v četrtfinalu domačega pokala prevzemam na svoja pleča, ker očitno nisem uspel ustrezno pripraviti moštva za obe preizkušnji s Celjem. Potrebno bo dvigniti glave in se v psihološkem smislu ustrezno odzvati na včerajšnji izpad," je dan po povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala pojasnil Marijan Pušnik, ki je lahko precej bolj zadovoljen ob pogledu na prvenstveno lestvico.

"Navsezadnje smo še vedno vodilno moštvo na prvenstveni razpredelnici, kar pa ne opravičuje bolečega dejstva, da smo zgolj po lastni krivdi izpadli iz pokalnega tekmovanja. Fantje preprosto niso bili na ustrezni ravni, predvsem v psihološkem smislu. Pristop prav tako ni bil pravi, kar so srčni in organizirani Celjani znali izkoristiti."
 

Dvoboj jih čaka še v prventsvu

Že v soboto se bodo lahko ljubljanski nogometaši maščevali Celjanom za boleč poraz, saj se bosta tekmeca pomerila v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Pušnik upa, da bo sobotni dvoboj potekal po željah njegove zasedbe.

"Vsaka tekma je zgodba zase. Če smo pravi, se bomo hitro pobrali, visoko dvignili glave in razveselili naše najzvestejše navijače s precej boljšo in učinkovitejšo igro. Najbolj mi je žal predsednika Mandarića in vseh naših podpornikov, ki nas bodrijo tudi na gostovanjih. To, kar smo prikazali na zadnjih nekaj tekmah, ni objektiven pokazatelj naših zmožnosti. Prepričan sem, da bodo fantje že v soboto na svoji prepoznavni ravni," je zaključil trener Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.