Šport > Nogomet
15 ogledov

Pušnik naredil veliko uslugo Keku

marijan pušnik hajduk Profimedias
Trener Hajduka Marjan Pušnik je na zagrebškem Maksimiru remiziral z Dinamom (0:0) in naredil veliko uslugo Matjažu Keku.

V 11. krogu hrvaške 1. HNL sta se na stadionu Maksimir pomerila domači Dinamo Zagreb in dalmatinski ponos Hajduk pod vodstvom slovenskega nogometnega strokovnjaka Marijana Pušnika.

Derbi hrvaškega prvenstva se je končal brez golov in z delitvijo točk, kar je voda na mlin vodilne Rijeke. Varovanci Matjaža Keka imajo na vrhu ligaške razvrstitve zdaj pet točk prednosti pred Osijekom in šest pred tretjeuvrščenim Dinamom. Četrti Hajduk zaostaja še dve točki več.

Trener aktualnega hrvaškega prvaka Ivajlo Peter je kljub visokemu zaostanku za Rijeko prepričan, da bo Dinamo ubranil naslov. ''Izgubili smo dve točki. Marsikaj bo treba spremeniti. Moramo spremeniti igro, vsak igralec bo dobil priložnost. Prepričan sem, da bomo postali prvaki, čeprav imamo šest točk zaostanka,'' je po tekmi trdil bolgarski strateg.

Pušnik je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen, še posebej je izpostavil Ardiana Ismajlija. ''Čestitam igralcem za borbo. V prvem delu nas je reševal Lovre Kalinić. V nadaljevanju sem bil zadovoljen, imeli smo ritem in posest ter ustvarili dve priložnosti. Še posebej sem zadovoljen z igro Ismailija. Rezultat je realen. Čestitam tudi našim navijačem, ki so najboljši na Hrvaškem. Nismo zmagali, a to je dober ulov. Hajduk se dviguje, kar je dobro. Čaka nas še veliko dela,'' je povedal Pušnik, ki ni želel komentirati sodniškega kriterija.

''Nimam komentarja. Če je prekršek, potem je prekršek,'' je sklenil nekdanji trener Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.