Šport > Nogomet
20 ogledov

Pušnik po nižanju proračuna odšel iz Celja

Marijan Pušnik upa, da bodo njegovi varovanci tudi v nadaljevanju prvenstva igra Saša Despot
Pri celjskem nogometnem prvoligašu so se po koncu jesenskega dela prvenstva odločili, da prekinejo sodelovanje s trenerjem Marijanom Pušnikom. Kot so pojasnili na svoji spletni strani (www.nkcelje.si), so razlogi finančne narave.

"Le po polletnem skupnem sodelovanju, ki je bilo zelo uspešno, moramo žal sporočiti novico, da Marijan Pušnik ni več trener našega članskega moštva," so v sredo prek svoje uradne spletne strani sporočili iz NK Celje.

"Razlogi niso strokovne narave, kajti upoštevajoč finančni položaj in pomlajen igralski kader smo z rezultati zadovoljni. Moštvo je po dveh sezonah boja za obstanek trenutno v zgornji polovici lestvice v 1. SNL, obenem se je uvrstilo v polfinale pokala NZS."

Marijan Pušnik, sicer tudi član strokovnega sveta Nogometne zveze Slovenije (NZS), je v pogovoru za Žurnal24 o prihodnosti slovenske nogometne reprezentance še v torek namignil, da ga bomo verjetno klicali že dan kasneje. Kot kaže, je bil njegov odhod iz Celja že dogovorjen.

Celjani poravnali ogromno dolgov

"Do prekinitve sodelovanja je prišlo sporazumno, ko je znano, da bo proračun v naslednjem letu še nižji, kot je bil letos," dodajajo pri klubu. "Nogometni klub Celje je v letu 2012 poravnal ogromno finančnih obveznosti oziroma dolgov iz let 2008 in 2009. Letos je klub posloval tako, da novih dolgov ni ustvaril, kar je izjemno pomembno. Za prihodnost so finančna sredstva še bolj omejena in je klub zato prisiljen v znižanje proračuna. V izogib morebitnim novim finančnim zadregam druge rešitve ni, prilagoditev razmeram je nujna."

Pušnik je ob slovesu zahvalil vsem, ki so povezani s celjskim prvoligašem, od župana Bojana Šrota do kapetanov moštva Sebastjana Gobca in Amela Mujčinovića. Korošec je klub drugič v karieri prevzel junija letos, pred tem pa je vodil Maribor in Rudar Velenje, služboval pa je tudi v Iranu.

"Klubu želim vse dobro in lepo tudi v prihodnosti. Za plodno sodelovanje se zahvaljujem celjskemu županu Bojanu Šrotu, predsednici kluba Alenki Obrul, upravnemu odboru, direktorju Borutu Arliču, športnemu direktorju Ambrožu Krajncu, svojemu pomočniku Mladenu Dabanoviču, trenerju vratarjev Andreju Salčniku, zdravniški službi na čelu z dr. Stevanom Đorđevičem, fizioterapevtu Boštjanu Štrausu, Nataši Potočnik, predvsem pa celotnemu igralskemu kadru na čelu s kapetanoma Sebastjanom Gobcem in Amelom Mujčinovičem ter zvestim gledalcem, ki so nas spodbujali v teh težkih trenutkih," je ob slovesu dejal Pušnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.