Šport > Nogomet
35 ogledov

Pušnik: S stadiona sem že vrgel lastnika

(Olimpija - Domžale) prva liga marijan pušnik Katarina Ponjavić
Marijan Pušnik se je predstavil kot trener Hajduka.

"Čast in privilegij je, da sem v Hajduku, ki je in tudi bo velik klub. Morda trenutno ni v najboljši situaciji, a upam, da bodo novi ljudje v klubu dobro opravili svoj posel. Osebno lahko obljubim le strokovno in pošteno delo ter veliko energije. S čisto glavo bom noč in dan delal za boljšo prihodnost kluba," je po prevzemu dalmatinskega ponosa za goal.com/hr dejal trener Marijan Pušnik.

"Hajduk je vedno imel dobre mlade igralce. Tu se lahko naredi veliko. Prihajam iz Slovenije, sem učitelj plavanja, tenisa, smučanja, košarke, vendar je nogomet moj glavni posel. Kolega Matjaž Kek je trener v Rijeki, zato sem veliko spremljal tudi hrvaško ligo. Ekipo dobro poznam, igralci so dobri, vendar potrebujemo nekaj okrepitev, tujci pa morajo biti boljši od domačih igralcev. Nekaj analiz sem že opravil, nekaj bodo dodali sodelavci, skavti ... Vem, da potrebujem tri ali štiri nogometaše, da nadgradimo to mlado ekipo," je še dejal trener, ki je moral po koncu jesenskega dela zapustiti Olimpijo in to kljub temu, da jo je popeljal do jesenskega naslova.

Pri Hajduku v prvi sezoni ne pričakuje prvenstvene lovorike: "Nisem demagog, ne bom lagal. Ne bo mi odletela glava, če ne bomo prvaki. To ni imperativ. Iskali bomo čim večje število točk, več kot v tej sezoni, želimo igrati v Evropi, želimo osvojiti pokal. Seveda bi osvojil tudi prvenstvo, vendar je treba biti realen."

"Ne bom lagal, da sem od nekdaj navijal za Hajduk, navijal sem za moj Dravograd. V Jugoslaviji se je vedelo, kdo so člani velike četverice. Takrat nisem navijal za Hajduk, vendar sem od danes hajdukovec. V Sloveniji so mi vpili 'Marijan viola', 'Marijan žabar' ..., upam, da bo tudi Torcida navijala Marijan, Marijan ...," je dodal Pušnik, pri Hajduku pa obljublja napadalen nogomet: "Rad imam, če dosežemo gol več od tekmeca, tako bo Hajduk tudi igral. To je nekaj naravnega ob Torcidi in tem podnebju."

Pušnik še vedno ni želel spregovoriti o tem, zakaj je moral zapustiti Olimpijo. "To je ena zgodba, upam, da bo v Hajduku druga. Če o ljudeh ne morem povedati nekaj lepega, o slabih rečeh ne govorim. Predsednik Kos je močnejši od mene, a bolje zanj, da ne hodi v garderobo. V Iranu sem iz stadiona vrgel lastnika, čeprav je bil tam Bog in Alah. Ostal sem v klubu, ker se mu nisem prilizoval, povedal sem mu resnico. Pri meni nihče ne prihaja v slačilnico. Sem izkušen in pameten, imam pogodbo, če bo treba, bom tudi odšel," je svojo avtoriteto izpostavil Pušnik in nato vprašal Kosa: "Predsednik, zakaj bi sploh hodili v garderobo?"

"Samo zaradi proslavljanja uspeha, da bi se skupaj poveselili," je odvrnil novi predsenik 'bilih' Ivan Kos.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.