Šport > Nogomet
38 ogledov

Pušnik: Še včeraj sem smučal

Marjan Pušnik Žurnal24 main
Marijan Pušnik se je po več kot letu dni vrnil na klop Olimpije, ki jo je zapustil po osvojenem naslovu jesenskega prvaka. Pravi, da bo o vsem odločal sam, zamer do športnega direktorja in predsednika pa ne goji.

"Rad bi se zahvalil za izkazano zaupanje. Vem, da je veliko vprašanj, zakaj mi je tega teba. Odgovor je zelo enostaven, gre za izziv. Trenirati državnega prvaka, je veliko boljše kot sedeti doma, ali igrati šah. Zame lanska zgodba ni bila zaključena, želel sem si jo oddelati do konca, zdaj imam novo priložnost. To ne pomeni, da sem padel z neba in da mislim, da bo vse idealno. Kar sem se dogovoril s predsednikom Mandarićem in športnim direktorjem Stojićem mi zadošča, to pomeni, da sem dobil samostojnost pri izbiri sodelavcev, samostojnost na športnem področju, glede igralcev na igrišču in vsega ostalega. Če ne bi bilo tako, me danes ne bi bilo tukaj," je ob prevzemu funkcije dejal Marijan Pušnik, ki se je od vodenja Olimpije moral posloviti po jesenskem delu minule sezone, ko je Olimpija na lestvici zasedala prvo mesto. Do razhoda je prišlo zaradi nesoglasij med njim in športnim direktorjem Rankom Stojićem. Slednji je prav tako kot Pušnik vmes že moral zapustiti ljubljanski klub, a se je vrnil.

Marjan Pušnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Cilj je le eden. Da bi Olimpija igrala čim boljši nogomet. Temelji za to so dobri, nogometaši so dobri, vem, da je Luka dobro opravljal svoje delo, a včasih zmanjka neke kemije ali kaj podobnega," je ob predstavitvi dejal Pušnik, ki je nato na novinarski konferenci odgovarjal na vrašanja.

O sodelovanju s Stojićem:

"V nogometu ni prostora za zamere. To je moje vodilo. Če je lahko odpuščen Claudio Ranieri, ki je poskrbel za prvi naslov Leicester Cityja, potem se lahko odpusti tudi mene. S tem nimam težav. Glede na to, da se v preteklosti nisem v vsem strinjal s športnim direktorjem in predsednikom, ne pričakujem, da se bomo zdaj strinjali v prav vsem. Verjamem pa, da sva se iz skupnega dela nekaj naučila in dobila izkušnje. Zadošča mi, da je predsednik potrdil, da sem pri svojem delu samostojen. Prvi dan, ko to ne bom več, me v Olimpiji tudi ne bo. To ve tudi Ranko. V tem ne vidim problema."

"Tudi v prvem mandatu sem bil samostojen. Ranko je zelo dober menedžer, bivši vrhunski nogometaš, ki zelo rad poseže v delo trenerja s predlogi ali čim drugim. Jaz se mu nisem pustil in smo šli narazen. Ni bilo kakšnih listkov, ali kaj podobnega. Na tem področju ni dvomov. So pa včasih interesi kluba tisti, ki se jim treba podrediti. Če se bo prodajalo kakšnega igralca v korist kluba in to ne bo škodilo igri, sem vsekakor vedno za dogovor. Komunikacija na tem področju mora biti med trenerjem, športnim direktorjem usklajena."  

"Še včeraj sem smučal in zato se nisem oglašal na njune klice. Ni šlo za nespoštovanje, le signala nisem imel, tudi sanjalo pa se mi ni, da sta prišla znova do mojega imena. Vidim izziv, veliko priložnost, da kljub velikemu zaostanku začnemo loviti Maribor in da igramo nogomet, ki bo spet privabil ljudi na stadion. To je moj cilj."

Marjan Pušnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

O Roku Kronavetru:

"Res bi rad najprej opravil tri treninge in videl fante. Če bo Rok Kronaveter v ekipi, zdaj težko rečem. Vsi tisti, ki bodo na naslednjih treh treningih izkazali željo, da bodo glrizli, vsi tisti bodo v prvi enajsterici. Zdaj pa še ne bi mogel reči, kdo bo igral."

"Kot sem že dejal, sem samostojen pri izbiri kadra. Ko bom ocenil igralce, bodo tisti, ki so boljši, igrali. To je dobro za vse. Če bo Rok dovolj dobro fizično pripravljen, njegovo znanje ni vprašljivo, saj je tudi slovenski reprezentant, bo igral. Tudi sam sem pred letom in pol predlagal Stojiću, da pride v klub in se je to kasneje izkazalo za zelo dobro potezo. Na meni kot trenerju je, da zgladim nesoglasja med Rokom, navijači in klubom, in poskrbim, da se igralec vrne tja, kjer mu je mesto. To je igrišče. Tako bi bilo dobro za Olimpijo, za slovenski nogomet, Reprezentanco. Verjamem, da bo Rok dovolj pameten, enako pa tudi navijači, da se bo vse uredilo. Napake delamo vsi, treba poiskati kompromis. Jaz že zdaj obe strani pozivam k pameti in k temu, da naredijo, kar je naboljše za Olimpijo. Je pa tako, da se mora Rok dokazati na igrišču. Nima nobenega kredita, ker se poznava že dlje časa."

O pomočnikih:

Bil sem presenečen ob klicu predsednika in športnega direktorja. Bolj malo sem spal in nisem še sprekel dokončne odločitve. Do ponedeljka strokovni kader vsekakor ostaja enak, do nedeljske tekme ne bi bilo dobro delati carski rez. Sami veste, da je takšna spremeba lahko potitivni šok za ekipo, včasih pa tudi negativen. Upam, da bo nova energija, zalet vso zadevo premaknila na bolje.

O lovu na Maribor:

"Če bom jamral, lahko takoj dobim odpoved (smeh). Glejte, Olimpija je državni prvak, Maribor pa beži za šest točk. Ima veliko izkušenj in zelo dobro moštvo. Veliki derbi je bil nekako 50:50, naslednji tekmi pa sta prinesli veliko razliko. Velikih napovedi ne bom dajal, ne bom se metal ven, se bomo pa na vsaki tekmi trudili. Maribor bo še kiksal, enako Olimpija, a upam, da čim manjkrat. Nas pa čaka težek boj. Ampak kot sem dejal že na začetku, to je izziv. Če ne bi bilo izziva, ne bi bil tu.

Marjan Pušnik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

O tem, ali že ima zlikano zeleno srajco:

"Podobno vprašanje sem pričakoval. Vedno sem spoštoval barve kluba, kjer sem delal. Zelena je sicer tudi barva Dravograda. Ko sem bil trener v Mariboru, sem nosil vijoličasto barvo, v Celju rumeno-modro, v Hajduku belo ... Pri Olimpiji sem nosil zeleno. Dokler bo še hladno, bom nosil športno jakno, ko bo malce topleje, pa še ne vem, katero srajco bom nosil. Bo pa v avtu klubska zastava. Vedno cenim barve kluba. Sem pa danes namenoma izbral nevtralno barvo, da se me ne bi kam umeščalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.