Šport > Nogomet
9 ogledov

Pušnik zamenjal Oblaka

V vodstvu nogometnega drugoligaša Rudarja iz Velenja je prišlo do zamenjave. Zdaj že nekdanjega trenerja Branka Oblaka je nadomestil Marijan Pušnik, ki je do nedavnega vodil nogometni klub Maribor.
Velenjski Rudar je v sredo odigral prijateljsko tekmo proti reprezentanci Albanije in z 0:1 izgubil. Čeprav nogometaši Rudarja iztržili sorazmerno dober izid, se je nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Brane Oblak poslovil. Želeli smo ga povprašati, kje tičijo razlogi za odhod, a se na telefon ni javljal. Kljub nastali trenerski vrzeli vodstvo drugoligaša ni imelo težav z iskanjem novega trenerja. To bo najverjetneje Marijan Pušnik : "Zakaj je prišlo do menjave, ni moja stvar. Rečem lahko le, da Oblaka spoštujem in da proti njemu nimam ničesar. Bil je dober trener in igralec. Sicer pa bomo uraden dogovor s klubom sklenili šele jutri (v petek, op. p), res pa je, da bom danes že vodil prvi trening," je posebej za Žurnal24 povedal Pušnik.

 

Branko Oblak je slovensko reprezentanco nazadnje vodil na tekmi proti Belorusiji, 11. 10. 2006. © BOBO

 
Cilj je prva liga
Velenjska ekipa je v sezoni 2005/06 izpadla v drugo ligo, kjer zdaj zaseda tretje mesto na lestvici. Zato nas je zanimalo, kdaj se bo zopet prebila med elito. "Tako cilji vodstva kot cilji kluba so visoki. To je vrnitev v Prvo ligo v kratkem času. Upam, da nam bo to uspelo že v tem letu. Imamo lepo priložnost, saj so pogoji za delo zelo dobri. Imamo kopico kakovostnih mladih igralcev, dobra nogometna igrišča, pa tudi bogato nogometno tradicijo. Čas je, da se Rudar povrne na pota stare slave." Cilji vodstva so torej dolgoročni. Je tudi on del njih? Bo tudi Pušnikova pogodba dolgoročna? "Poglejte, pogodba je v prvi fazi zato, da nekdo nekaj spoštuje. Zame je bolj važen dogovor. Tisto, kar me je prepričalo, so cilji, ki so mi jih predstavili predsednik in preostali člani."

Pripravljen na nov izziv
Pušnik je Oblaka že imel priložnost nadomestiti. Po njegovem odhodu z mesta selektorja reprezentance je bil Pušnik na Zavrlovem seznamu petih kandidatov, a "o tem, kdo bo novi selektor, je odločal izvršni odbor in predsednik Zavrl. Odločili so se zelo dobro, saj selektor Matjaž Kek dobro opravlja svoje delo. Biti selektor slovenske reprezentance je največja čast, vendar sem zdaj trener Rudarja. Tako kot v Mariboru bom delal po svojih najboljših močeh. Predme je postavljen izziv. Pripravljen sem ga sprejeti," je pogovor sklenil 46-letni Korošec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.