Šport > Nogomet
41 ogledov

Puyol po koncu sezone zapušča Barço

carles puyol tiskovka upokojitev Reuters
Kapetan španskega nogometnega prvaka Barcelone, 35-letni Carles Puyol, ki je zadnje čase veliko poškodovan, je danes sporočil, da bo po koncu sezone zapustil vrste blaugrane.

Carles Puyol, ki bo aprila dopolnil 36 let, je bil kar deset let kapetan katalonskega velikana. "Po koncu sezone ne bom več nogometaš Barcelone. S klubom smo se skupaj dogovorili in bomo zadnji dve leti moje pogodbe razveljavili. Po zadnjih operacijah kolena se nikakor nisem mogel vrniti na želeno raven pripravljenosti, tudi kirurgi so mi odsvetovali nadaljevanje v takšnem ritmu. To je vplivalo na mojo odločitev," je dejal Puyol za španske medije.

"Za zdaj še ne vem, kaj bom počel po 30. juniju. Ampak nujno najprej potrebujem nekaj počitka. Vendar ne pred koncem sezone; zadnje tri mesece se bom boril na vso moč in pomagal ekipi doseči zastavljene cilje," je še dejal steber obrambe v Barçi.

Tako Puyol ne bo uresničil svojih sanj, da bi do 40. leta igral v Barceloni, za katero je od leta 1999 odigral 392 tekem in ji pomagal do treh naslovov v Ligi prvakov ter šestih naslovov španskega prvaka. Puyol je zbral tudi 100 nastopov za špansko reprezentanco in z njo osvojil naslov svetovnega (2010) in evropskega (2008) prvaka. Na Euru 2012 zaradi poškodbe ni nastopil, bržčas bo ostal tudi brez nastopa na letošnjem mundialu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.