Šport > Nogomet
21 ogledov

Puyol podaljšal: "Želim igrati do 40. leta"

Puyol Rosell FC Barcelona pogodba podaljšanje roka rokovanje Facebook
Pri Barceloni so prek uradne spletne strani oznanili, da so s kapetanom kluba in njihovim dolgoletnim branilcem Carlesom Puyolom dosegli dogovor o podaljšanju pogodbe do leta 2016. Isti dan je zvestobo s Chelseajem podaljšal tudi Ashley Cole.

"Zelo sem zadovoljen in vesel. Moja ideja je bila, da nadaljujem tukaj in vztrajam toliko let, kolikor bom še lahko. Zahvaljujem se trudu kluba, podpis pogodbe je pomemben. Ampak najbolj pomembno je pogodbo izpolniti," je za klubsko televizijo po podpisu pogodbe dejal Carles Puyol.

Dolgoletni branilec in eden simbolov Barcelone je pogodbo s klubom v prisotnosti predsednika Sandra Rosella in športnega direktorja Andonija Zubizarrete podaljšal do 30. junija 2016. In kaj je njegova skrivnost?

"Zame je fizična priprava zelo pomembna in vedel sem, da se moram paziti na igrišču in izven igrišča. To sem skušal storiti. Moram iti sezono po sezono, ampak želim si igrati do 40. leta," je dejal Puyol, ki bi se mu pogodba iztekla po koncu letošnje sezone.

Cole vendarle pristal na minimum

34-letni Puyol, ki sta se ga za časa igranja na Camp Nouu prijela vzdevka Tarzan in Tiburon (morski pes, op. a.), je v prvi ekipi debitiral v sezoni 1999/00. Na začetku kariere je igral na položaju desnega bočnega branilca, a se sčasoma preselil v središče obrambe.

Kapetan Barce je že od leta 2004, medtem pa je trikrat osvojil naslov v Ligi prvakov, temu pa je dodal pet španskih prvenstev, dva španska pokalna naslova, trenutno pa je drugi nogometaš na večni lestvici po številu nastopov za katalonski klub.

Še isti dan so podobno veselo novico sporočili iz Chelseaja, kjer je njihov dolgoletni član Ashley Cole podaljšal pogodbo za eno leto. Cole, ki je dve leti mlajši od Puyola, dolgo časa ni želel podpisati minimalnega podaljšanja z londonskim klubom, saj si je želel daljšo pogodbo, ki pa je modri ob načrtovanem pomlajevanju ekipe niso bili pripravljeni ponuditi.

"Želja in volja po zmagi nista usahnili"

Angleškemu reprezentantu bi se pogodba iztekla po koncu letošnje sezone, ob prerekanju s klubom pa se je že zdelo, da bo zapustil Stamford Bridge in odšel k Real Madridu ali Paris Saint-Germainu. Toda Cole bo ostal v klubu, ki ga je leta 2006 okrepil s kontroverznim prestopom iz Arsenala.

"Zadovoljen sem, da bom pri Chelseaju začel svojo osmo sezono," je Colovo izjavo objavila uradna stran kluba. "Pri Chelseaju sem si želel ostati zato, ker se vedno borimo za trofeje. Ta želja in volja po zmagi nista usahnili."

S Chelseajem je Cole osvojil naslov angleškega prvaka, štiri pokale FA, en ligaški pokal, bil pa je tudi član zgodovinske ekipe, ki je v lanski sezoni Lige prvakov osvojila prvi naslov v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.