Šport > Nogomet
16 ogledov

Puyol: "Razmišljal, da bi pustil nogomet!"

Carles Puyol proti Alexandru Patu na tekmi Lige prvakov FC Barcelona-AC Milan EPA
Kapetan FC Barcelone Carles Puyol je odigral le 20 celih tekem izmed 62 v lanski sezoni in ponavljajoče se težave s kolenom so ga pripeljale na rob obupa. V sredinem intervjuju za televizijsko postajo Antena3 je priznal, da se je na trenutke ustrašil za svojo kariero: "To je bil slab čas. Nisem videl rešitve." Po klubski vrnitvi se bo verjetno prvič po novembru vrnil tudi v reprezentančnem dresu, od katerega se je želel posloviti že po lanskem svetovnem prvenstvu.

Zdaj 33-letni Carles Puyol, proizvod mladinske šole FC Barcelone, je v jeseni svoje kariere eden izmed najbolj odlikovanih nogometašev Blaugrane s 17 lovorikami v zadnjih 12 letih, potem ko je za prvo ekipo debitiral kot desni bočni branilec leta 1999. Prvi kapetan ekipe je v lanski šampionski sezoni, ko so Katalonci osvojili državni naslov in Ligo prvakov, izpustil več kot polovico tekem, saj ga je mučila poškodba kolena. Finalu LP na Wembleyju proti Manchestru Unitedu se je pridružil šele v izdihljajih tekme, nato pa odšel na operacijo kolena, po kateri je zdaj spet pripravljen za igro. Po skoraj letu dni bi lahko zaigral tudi za reprezentanco Španije, ki igra kvalifikacijsko tekmo s Češko, a veteran zadnje vrste je priznal, da je lansko sezono le stežka preživel:

"To je bilo osem mesecev trpljenja. To je bil slab čas. Nisem videl rešitve. Izgubil sem moč v nogi in nisem mogel igrati. Skozi glavo mi je šlo celo, da bom moral pustiti nogomet," je dejal Puyol. Zanimivo – še pred šampionskim pohodom Španije na svetovni prestol na SP 2010 je bil odločen, da po turnirju v Južni Afriki zapusti reprezentanco, a ga je selektor Vicente del Bosque kar med proslavljanjem na zelenici prepričal z besedami: "Zdaj ne moreš iti. Minimalno moraš odigrati vsaj stoto tekmo za reprezentanco." In Puyol je ostal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.