Šport > Nogomet
27 ogledov

Puyol se je med treningi z Messijem počutil ponižanega

Carles Puyol in Lionel Messi EPA
Dolgoletni kapetan Barcelone pravi, da njegovemu nekdanjemu soigralcu v svetu nogometa ni para, potem ko ga je Argentinec tudi redno smešil na skupnih treningih.

Carles Puyol je razkril, kako ponižanega se je počutil v boju z "neustavljivim" Lionelom Messijem, ko se je z argentinskim osvajalcem štirih zlatih žog okoli deset let večinoma neuspešno meril na treningih Barcelone.

Legendarni kapetan kluba se je upokojil leta 2014, potem ko je skupaj z Južnoameričanom dvignil šest ligaških naslovov in trikrat slavil še v Ligi prvakov s katalonskim ponosom.

37-letnik se čustveno spominja dni, ko mu je nekdanji trener Josep Guardiola moral celo jasno povedati, da naj pazi, da Messija zaradi neustavljivih preigravanj ne poškoduje.

"V manjši tekmi 'ena na ena' sem si rekel: 'Da vidim, če ga lahko ustavim!' Razpletlo se je s ponižanjem," je Puyol dejal z katalonski dnevnik La Vanguardia.

"Pep mi je rekel: 'Carles, ne poškoduj ga!' Jaz sem odvrnil Pepu: 'Če nočeš, da se mu kaj zgodi, ustavi to vajo!' Vse sem poskusil, toda s svojo hitrostjo je vedno prišel mimo."

Messi se trenutno mudi v Čilu, kjer se bo njegova reprezentanca Argentine na torkovi polfinalni tekmi Cope Américe pomerila s Paragvajem, Puyol pa je prepričan, da je zdaj 28-letni Messi le še napredoval od igralca, ki je z mitskim Kataloncem v zadnji vrsti trikrat, brez njega pa letos četrtič pokoril Evropo.

"Je nad vsemi, ki sem jih lahko videl sam. Nezemljan je. Zdaj je še boljši kot pred štirimi leti, ker bolje bere igro. Neustavljiv je," je grozilno sporočilo rivalom Kataloncev v Španiji, Evropi in po svetu še poslal "Tarzan".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.