Šport > Nogomet
21 ogledov

Radosavljevićev debi že v nedeljo

Aleksandar Radosavljević se je na Nizozemskem pridružil Timu Matavžu, Daliborju Žurnal24 main
Aleksandar Radosavljević se je preselil v nizozemsko ligo, k Adu iz Den Haaga. "Sem v letih, ko sem fizično in tehnično najbolj sposoben," je samozavesten Kranjčan.

Reprezentančni vezist Aleksandar Radosavljević bo kariero nadaljeval na Nizozemskem. Podpisal je enoletno pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Adom iz Den Haaga. “Ekipe ne poznam najbolje, po moči pa spada nekam v sredino lestvice.  Bomo videli na naslednjih tekmah. V nedeljo bom že debitiral in videl, česa je sposobno moštvo,” je prve misli za Žurnal24 strnil Rade.

Ko igraš na svetovnem prvenstvu, ne prevladuje želja, da bi igral v slovenski ligi. Prepričan sem, da lahko še nekaj časa igram na zelo visoki ravni. Zato sem se tudi odločil za prihod v tako močno ligo.
Aleksandar Radosavljević
V Slovenijo ga ni vleklo
Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi imel 31-letni Kranjčan na mizi tudi ponudbo Partizana in Maribora. Obe je zavrnil in se odločil za selitev v deželo tulipanov. “Ne bi komentiral tega, kakšne ponudbe sem imel in kakšnih ne. Pristal sem tukaj in to je to,” se v debato ni želel spuščati borbeni vezist, ki pa ni zanikal, da vrnitev v slovensko ligo ni bila v njegovih načrtih. “Seveda ne. Ko igraš na svetovnem prvenstvu, ne prevladuje želja, da bi igral v slovenski ligi. Prepričan sem, da lahko še nekaj časa igram na zelo visoki ravni. Zato sem se tudi odločil za prihod  v tako močno ligo. Sem v letih, ko sem fizično in tehnično najbolj sposoben,” je prepričan Radosavljević. S fizično pripravo sicer nima težav, v Kranju je namreč med iskanjem novega kluba redno in pridno vadil.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Zdaj bo lahko ocenil

Nizozemsko prvenstvo je naš reprezentant spremljal kot gledalec. Zdaj ga bo spoznal tudi od blizu. "Ligo sem spremljal kar precej, a je po televiziji težko oceniti realno moč. To bom zdaj spoznal iz prve roke in potem lahko povedal več," je bil iskren Rade, ki si za zdaj še ureja življenje na Nizozemskem. “Avto sem že dobil, stanovanje sem si tudi že ogledal. To bi rad rešil čim prej in se posvetil le nogometu. Z družino pa bomo malo kombinirali. Starejši sin gre v šolo, tako da bodo malo doma in malo pri meni,” nam je razložil naš dolgoletni legionar.

Vesel novega ciklusa

Konca Radosavljevićevega iskanja kluba bo vesel tudi selektor Matjaž Kek. Nogometaš bo torej na zbor pred tekmo s Severno Irsko prišel brez skrbi. “Vesel sem, da se spet zbiramo in poskušamo tudi v novem ciklusu narediti lep rezultat. Ekipa ima še veliko rezerve in lahko igra še bolje, kot je v zadnjih kvalifikacijah,” se srečanja s soigralci iz izbrane vrste že veseli Kranjčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.