Šport > Nogomet
3 ogledov

Rafa: Lahko bi dali še kakega

Rafa Benitez trenutno nima preveč razlogov za veselje in nasmeh. FOTO: Reuters Žurnal24 main
Izpad Reala in veličastna zmaga Liverpoola v Ligi prvakov še vedno odmeva. Predrag Mijatović trdi, da bo poraz imel posledice, Rafael Benitez pravi, da bi bila lahko sramota še večja.
 

Bavarci v zgodovino

Zmaga Bayerna nad Sportingom (7:1) je bila tretja najvišja v Ligi prvakov. Bolj ponižani od Portugalcev so zelenice zapustili le nogometaši Bešiktaša, ki so novembra 2007 v Liverpoolu izgubili z 0:8, Olympiakosa, ki so v Torinu pri Juventusu decembra 2003 klonili z 0:7, z enakim izidom pa je praška Slavia oktobra 2007 izgubila pri Arsenalu.

Predrag Mijatović , športni direktor madridskega Reala , je bil, kako pa drugače, razočaran po izpadu Špancev , ki so evropsko pot spet končali v osmini finala Lige prvakov. Liverpool je s skupnim izidom 5:0 brez težav napredoval med najboljših osem. Real že vse od leta 2004 čaka na preboj v osmino finala tega elitnega tekmovanja. "To je zelo, zelo hud poraz. To ni dobro za naš ugled, saj smo bili povsem nedorasel nasprotnik. Vse se je dogajalo mimo nas, nič nismo pokazali," je dejal nekdanji črnogorski nogometaš in nadaljeval: "Liverpool nam je odčital lekcijo, na prvi, še posebej pa na tej drugi tekmi. Žalosten sem in nekoliko obupan. Ta poraz bo pustil posledice na naši psihi."

Predrag Mijatović ni skrival razočaranja po porazu na Anfieldu. © EPA

 
Mijatović se je ob tem obregnil tudi ob prva dva zadetka Liverpoola, ki sta bila nekoliko sumljiva. "Pri prvem golu je bil po mojem mnenju storjen očiten prekršek nad Pepejem, pri drugem pa težko rečem, ali je bila enajstmetrovka ali ne. Bil sem namreč zelo daleč od kraja dogodka."

Povsem drugačne volje je bil trener Liverpoola Rafael Benitez . Po velikem skalpu je dejal, da bi si po igri Angleži zaslužili še višjo zmago. "Igrali smo zares izvrstno. Srečen sem zaradi igralcev in navijačev," je bil po zmagi s 4:0 navdušen Španec. "Moja ekipa je bila zelo dobra. Poskušali smo pritiskati na Real že od prve minute. Kaj naj rečem, to je bil dober dan za nas. Ko igraš proti moštvu, kot je Real, ne potrebuješ nič več. Toda mislim, da bi lahko dosegli še kak gol več," je še dodal Benitez, ki ga v soboto v derbiju 29. kola Premiershipa čaka gostovanje pri Manchester Unitedu . "Zdaj imamo nekaj dni za počitek in pripravo na tekmo. Na Old Traffordu bomo zaigrali zelo samozavestni in pokušali zmanjšati zaostanek na lestvici." Rdeči vragi (65) imajo sedem točk prednosti pred Chelseajem na drugem mestu (58), prav toliko jih imajo tudi nogometaši Liverpoola na tretjem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.