Šport > Nogomet
26 ogledov

Rajanje Bavarcev na Old Traffordu

München Arjen Robben
1/44
Žurnal24 main
V drugem polfinalu Lige prvakov se bosta pomerila Bayern München in Lyon. Bavarci so v gosteh sicer izgubili proti Manchestru Unitedu (2:3), a zaradi več golov v gosteh potujejo dalje.

Začelo se je sanjsko za Manchester United, saj so že po sedmih minutah povratne tekme četrtfinala Lige prvakov vodili z 2:0 in tudi 3:0, a je Bavarce v igro nekaj minut pred koncem polčasa vrnil Ivica Olić. Neumnost brazilskega branilca Rafaela da Silve, ki je zaradi drugega rumenega kartona moral zapustiti igro, je spremenila tok srečanja in Arjen Robben je s fantastičnim volejem pristreljal zasluženo polfinale za Bavarce in zaokrožil grozen teden za United, v katerem so izgubili na prvi tekmi proti Münchnu (1:2) in zaostali v igri za naslov v Premier League proti Chelseaju (1:2).

Kot že rečeno, so rdeči vragi začeli silovito in že po nekaj minutah se je zdelo, da je vse odločeno. Wayne Rooney je presenetljivo začel tekmo in njegova dvojna podaja z Darronom Gibsonom je rodila vodilni zadetek irskega vezista, ki je s strelom z roba kazenskega prostora premagal napol spečega Hansa-Jörga Butta. Butt se še ni dodobra predramil, že je bilo 2:0. Antonio Valencia, ki je celo tekmo mučil mladega branilca Holgerja Badstuberja, je "zlomil" bavarskega mladeniča in podal v sredino proti Naniju, Portugalec pa je mojstrsko zadel s peto. Resnejšega odgovora gostov ni bilo in United je še povišal vodstvo po enakem receptu kot za drugi gol, le da je Nani tokrat zabil z roba kazenskega prostora. Zdelo se je, da je vse že odločeno, a si je nepopustljivi Ivica Olić izboril žogo v dvoboju z Michaelom Carrickom in znižal še pred polčasom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kljub temu je imel United vse niti igre še vedno v svojih nogah, a njegov propad je že v 50. minuti začel mladi branilec Rafael. Brazilec je kljub zavedanju (ali pač ne?), da že ima rumeni karton, v prodoru povlekel Francka Riberyja in si prislužil pot pod prho. Tudi železni Rooney ni več dolgo zdržal in zapustil igro, United pa se je posvetil branjenju. Njihov zid pred Edwinom Van der Sarjem ni zdržal, zlomil pa ga je eden najbolj nevidnih igralcev na igrišču – Robben. Nizozemec je že v dresu Chelseaja vedno blestel proti rdečim vragom, tudi tokrat pa je bil njihov krvink, ko je z izjemnim volejem direktno po podaji iz kota zabil za veliko zmago Bavarcev.

Lyon zdržal nalete Žirondincev
Gol Marouana Chamakha tik pred koncem prvega polčasa je bil na koncu premalo za Bordeaux, saj do konca niso zmogli doseči odločilnega zadetka proti Lyonu, ki bi jih popeljal v polfinale (1:0). Z nekaj fantastičnimi obrambami se je znova izkazal francoski reprezentančni vratar Hugo Lloris in pripravil vroče slavje Olympiqua in zmenek z Bayernom v polfinalu.

Liga prvakov, četrtfinale (povratni tekmi):

Manchester United : Bayern München 3:2 (3:1) /1:2/
Gibson (3), Nani (7, 41); Olić (43), Robben (74)
RK: Rafael (50/United)

Bordeaux : Lyon 1:0 (1:0) /3:1/
Chamakh (45)
* - v poševnicah so rezultati prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.